Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Поширан лаврак, пълнен със зелени ябълки и билково масло

категория 0/5
Една по-интересна рецепта за лаврак, завит на руло и поширан в бульон и мляко.
1. Филетирайте двата лаврака, като направите по един напречен разрез при главата и при опашката на всяка риба, а след това разрежете рибата по гръбнака. След като отделите двете филета от всяка риба, отстранете костите и кожата.
2. Нарежете ¼ небелена зелена ябълка на тънки резени и ги подредете в тавичка, постлана с хартия за печене. Поръсете ги с лимонов сок и щипка пудра захар. Нарежете на едро бялата част на стръка праз и подредете парчетата до ябълката в тавичката. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до омекване.
3. За плънката за тази рецепта за поширана риба загрейте 3-4 с.л. зехтин в тиган и запържете в него нарязаните на ситно лук, чесън, резене. Добавете и нарязана на ситни кубчета 0.5 небелена зелена ябълка. Щом зеленчуците и ябълката поомекнат, добавете саликорнията, фино настъргана кора на лимона и горчицата. Овкусете със сол и черен пипер и добавете 2 с.л. рибен бульон. Щом бульонът се поеме от сместа, дръпнете от огъня.
4. За билковото масло сложете маслото със стайна температура във висок съд и добавете 2 с.л. от плънката за поширания лаврак. Разбийте с помощта на миксер, с приставка за разбиване тел. Прехвърлете билковото масло в пош с гладък накрайник и го поставете в хладилник за 10 минути.
5. По средата на всяко филе лаврак направете разрез по дължина, около 5-6 см. и запълнете образувалия се джоб с част от плънката. След това завийте на руло и промушете дървено шишче, за да го държи затворено.
6. За рецептата за поширан лаврак в тенджерка сипете 200 мл рибен бульон и прясното мляко. Добавете ¼ зелена ябълка, нарязана на кубчета, стрък розмарин. Добавете и розичките романеско и карфиол. Загрейте сместа на слаб огън до 80-90 градуса. Тогава поставете вътре рулата от лаврак с плънка и поширайте 10 минути.
7. За гарнитура към лаврака нарежете останалата зелена част от стръка праз на ситно и го запържете в тиган с 2 с.л. зехтин. Добавете 3 с.л. от сместа за поширане, овкусете със сол и черен пипер и гответе 2-3 минути. Накрая поръсете с нарязан копър.
8. Поднесете рецептата за лаврак, като на дъното на дълбока чиния сипете 1 с.л. от гарнитурата с праз. Върху него поставете руло поширан лаврак, а около него подредете розички романеско и карфиол. Между розичките шприцовайте точки билково масло. Украсете с чипс от печена ябълка и стрък копър.





Рецепти за лаврак




Рецепта за поширана риба




Рецепти за поширан лаврак


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Божана Кацарова