Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пилешки руладини със сметанов сос и гъби

категория 0/5

Пълнени пилешки руладини, поднесени със сметанов със с гъби и гнездо от вермичели.

1. За плънката на пилешките руладини в загрят тиган с 2 с.л. зехтин запържете нарязаните на ситно лук, чесън. Добавете нарязаните на ситно тиквичка и 2 слайса бекон. Добавете масло, а след това и нарязаните гъби, предварително обелените аспержи и нарязаното на ситно авокадо. След като зеленчуците се запържат добре, добавете бялото вино и оставете сместа да поври на слаб огън за около 20 мин. В купа смесете течната и заквасената сметана и добавете брашното и разбъркайте до хомогенност. Добавете сместа към соса и разбъркайте до леко сгъстяване. Овкусете със сушен босилек, провансалски подправки и бял пипер.

2. Покрийте пилешките пържоли с парче прозрачно фолио и ги начукайте с помощта на чукче до изтъняване.

3. Поръсете пържолите от вътрешната страна с пушена сол. Поставете слайс бекон и поръсете с прясно смлян черен пипер и мащерка. Подредете и няколко кръгчета люта чушка по желание. След това сипете 1 с.л. от соса и навийте на стегнато руло. Всяко руло увийте в прозрачно фолио и стегнете от двете страни.

4. Поставете пилешките руладини в тавичка, а след това във фурната на функция за готвене на пара на 120 градуса за 35 минути. Ако нямате подобна функция на фурната, сипете вода в тенджера и щом тя заври, пуснете пилешките руладини вътре и гответе 15 минути, като следите температурата на водата да не надвишава 100-110 градуса.

5. Върнете соса на котлона и гответе до още по-голяма гъстота. Накрая добавете зърна едамаме.

6. За гарнитура на пилешките руладини на фурна оформете вермичелите на топка и ги запържете в дълбок съд с 1 пръст олио, до хрупкавост. Отделно запържете нарязан на ситно бекон. Извадете го върху кухненска хартия и го посолете. Разпределете кубчетата пържен бекон върху топката вермичели.

7. Извадете пилешките руладини със сметана и ги развийте внимателно. Разрежете всяка на две, под ъгъл.

8. Сервирайте руладините със сос и гнездо от вермичели с бекон.

пилешки руладини

пилешки руладини на фурна

пилешки руладини със сметана


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Божана Кацарова