Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пилешки крилца с лепкав сос

категория 0/5

Тази рецепта за лепкави пилешки крилца представя приготвянето им по по-здравословен начин - чрез печене. А тайната съставка на лепкавия сос е пастата от тамаринд.

1. Оформете няколко крилца като лолипоп, като оголите едната кост от месото. Другите крилца оставете цели.

2. Подредете пилешките крилца в тавичка, постлана с хартия за печене. Поръсете със сол и черен пипер и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.

3. Извадете семките на всяка шушулка тамаринд и отделете месестата част. Получената паста запържете в тиган с 20 г масло и фино настърганата кора и сока на 1 портокал. Добавете и нарязаните лук и чесън. Добавете разрязаните на половинки чери доматчета /добавете и клонките на доматчетата за аромат, но ги извадете преди пасирането/, захарта, горчицата, лютия сос и олиото. Разбъркайте и оставете соса да поври докато се сгъсти. Накрая овкусете със сол и добавете сусамовото олио. Пресипете соса в купа и пасирайте.

4. Поставете печените пилешки крилца в соса и хубаво ги оваляйте в него. Подредете ги отново в тавичката, като полеете с останалия сос. Печете пилешките крилца с лепкав сос 20 минути на 180 градуса.

5. За гарнитурата за пилешките крилца в лепкав сос сипете в загрят тиган прецедената царевица и 30 г масло. Запържете я за кратко. Овкусете със сол.

6. Бланширайте пресните картофи цели за 10 минути. След това ги прехвърлете в тавичката при крилцата и печете до готовност.

7. Увийте крайчетата на крилцата лолипоп с парченца алуминиево фолио, за да могат да се хващат лесно. В правоъгълна чиния оформете основа от царевица. Върху нея подредете пилешки крилца. Гарнирайте с печени картофи, кисели краставички, мариновани чушки и листенца зелена салата.

Пилешки крилца с лепкав сосРецепта за Лепкави пилешки крилца


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Божана Кацарова