Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пържено пиле и печени зеленчуци

категория 0/5

Това е рецепта за домашно приготвени пържени крилца, поднесени с майонеза и печени зеленчуци, поляти с джинджифилов сос.

1. Почистете сладките картофи с помощта на четка, измийте ги и ги подсушете. Сложете ги цели в тавичка, постлана с хартия за печене. Добавете почистените и нарязани на едри парчета оранжеви и лилави моркови и един разрязан на две небелен лук шалот. Поръсете със сол, черен пипер и 1 с.л. олио. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.

2. За джинджифиловия сос обелете и нарежете на много ситно джинджифила. Обелете ябълката и я нарежете на кубчета. Добавете горчицата, лимоновия сок и овкусете със сол и черен пипер. Пасирайте до гладкост. Добавете меда и разбъркайте. Залейте зеленчуците със соса около 30-тата минута на печене. Печете още 10 минути.

3. За пържените пилешки крилца оформете т.нар. уолипопс, като пречупите на две крилцето и изчистите кожата, като избутвате месото в единия край на кокала.

4. За маринатата в купа сипете киселото мляко, брашното и подправките – сол, червен пипер и джоджен. Разбъркайте до хомогенност. Обелете и нарежете на ситно скилидките чесън и ги добавете. Разбъркайте.

5. Залейте пилешките крилца с маринатата и поставете в хладилника за 30-40 минути.

6. В тенджера с двойно дъно сипете 4-5 пръста олио и го загрейте до 170-180 градуса. В купа сипете около 150 г брашно и 50 г царевично брашно и разбъркайте. Овалвайте всяко мариновано крилце в брашното, изтръскайте излишното и пуснете в мазнината. Пържете от всички страни до златисто. Пържените крилца извадете върху кухненска хартия.

7. За майонезата сипете жълтъците със стайна температура във висок съд и добавете горчицата. Разбийте с помощта на миксер или пасатор, на висока скорост. Без да спирате разбиването, добавете олиото на тънка струйка до увеличаване на обема и плътността на сместа. Овкусете със сол, черен пипери фино настъргана кора на лайм.

8. Сервирайте пържените пилешки крилца върху малки кръгчета от майонеза. Гарнирайте с печени моркови, сладки картофи и лук.

Пилешки крилца пържени.

пържени пилешки крилца

пържени крилца

пилешки крилца пържени


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Божана Кацарова