Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пандишпан с шам-фъстък

категория 0/5

Пухкави пандишпанени кръгчета с ядки, пълнени с мус от кисело мляко и малинов сос, гарнирани със сезонни плодове.

1. За да направите пандишпан с шам-фъстък, в кухненски робот или блендер сипете ядките, олиото, водата, захарта и жълтъците. Разбийте на висока скорост до получаването на гладка и хомогенна смес. Пресипете сместа в купа.

2. В купа смесете брашното, бакпулвера и солта и ги пресейте над сместа с жълтъци. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула, до хомогенност. В друга купа разбийте белтъците с помощта на миксер до получаването на сняг. Добавете малинов оцет и пудра захар и разбийте отново.

3. Добавете разбитите белтъци на порции към другата смес, като разбърквате внимателно с помощта на шпатула.

4. Пресипете сместа в кръгла форма, предварително намаслена и постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

5. За муса сложете желатина в купа и го залейте с вода. След 10 минути го изцедете и го прехвърлете в тенджерка със съвсем малко вода и го затоплете докато се разтвори. Сипете киселото мляко и течната сметана в купа и разбийте с помощта на миксер до увеличаване на обема. Добавете разтворения желатин малко по малко, при непрекъснато разбиване. Поставете муса в хладилник докато стегне.

6. За малиновия сос сипете малините, портокаловия и сок и захарта в тенджерка. Оставете сместа да ври 10 минути. Прецедете соса през фина цедка. Една част от него отделете и оставете да изстине, след това го пресипете в пош. Другата част върнете върху котлона и когато заври, добавете смес от пудра захар и пектин. Разбъркайте и изчакайте температурата да достигне 130 градуса. Дръпнете от огъня и щом сместа поизстине, нарежете на квадратчета /бонбони/.

7. От изстиналия пандишпанов блат оформете кръгчета с помощта на ринг /диаметър 10-12 см/. Останалият блат начупете на парченца. По средата на всяко кръгче от блат издълбайте плитка дупка. Поставете кръгче блат върху мус от кисело мляко. Напълнете дупката с мус от кисело мляко и малко малинов сос. Гарнирайте със сезонни плодове, желирани кубчета и натрошен блат. Поръсете с нарязани ядки.

Пандишпан рецепта.

Пандишпан с шам-фъстък

Пандишпан рецепта


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Божана Кацарова