Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Мариновани круши с мус маскарпоне

категория 0/5
Това е една от по-различните рецепти с круши. Десертът съчетава ароматни мариновани круши с карамелен сос, мус от маскарпоне и хрупкава бисквита.

1. За бисквитата сипете филираните бадеми и пудрата захар в тавичка, постлана с хартия за печене и ги разбъркайте много добре с пръсти, за да няма бучки. Добавете белтъка, разбъркайте и разстелете на един слой. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 11 минути. С помощта на шпатула разбъркайте запечената смес и печете още няколко минути, до златисто.

2. За карамеления сос загрейте сметаната в тенджерка. Сипете захарта в леко загрят тиган, изравнете я на един пласт и я оставете да се разтопи, като само разклащате тигана от време на време. Щом се образува тъмнокафяв карамел, добавете маслото и топлата сметана. Оставете сместа да поври енергично няколко минути, разбъркайте леко с помощта на шпатула.

3. Нарежете крушите на дълги, тънки резени без да ги белите. Разтопете маслото в тиган и добавете кафявата захар, смления джинджифил и листенцата мащерка. Щом захарта се поразтопи, добавете нарязаните круши и разбъркайте леко. Добавете сока на ½ портокал и ½ лимон и оставете сместа да къкри на слаб огън. Дръпнете от огъня преди крушите да се разпаднат.

4. За муса от маскарпоне сипете в купа 150 г студено маскарпоне, крема сиренето и настърганите цитрусови кори. Разбийте до пухкавост с помощта на миксер, като в движение добавите и студената течна сметана. Накрая добавете пудрата захар и разбийте отново. Пресипете муса в пош за еднократна употреба с по-широк накрайник и го сложете в хладилник.

5. За карамеления мус, в купа разбийте с помощта на миксер 50 г маскарпоне с 4 с.л. от карамеления сос. Пресипете муса в пош за еднократна употреба с по-тънък накрайник.

6. Върху разстлани по средата на чиния тънки пътечки от двата вида мус шприцовайте топки от муса с маскарпоне. Шприцовайте по-малки топчета от карамеления мус. Гарнирайте с мариновани круши и поръсете с хрупкава бисквита.

мариновани круши

рецепти с круши

рецепти за десерти с круши


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Божана Кацарова