Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Катми (Гофрети)

категория 0/5
Тази рецепта за катми ще ви изненада с разнообразието от текстури. Хрупкавото тесто, пълнено с крем от крема сирене и бисквити накрая се залива с нежен шоколадов ганаш.

1. За тестото за катмите сипете в купа брашното, содата, солта и захарта. Разбъркайте и добавете прясното мляко и яйцата. Разбъркайте до хомогенност. Накрая добавете разтопеното масло и разбъркайте. Сместа трябва да е лепкава. Пресипете я в пош със звездовиден накрайник.

2. За плънката сипете крема сиренето в купичка. Добавете предварително натрошените какаови бисквити и кафявата захар. Разбъркайте. Добавете боровинки и разбъркайте отново. Пресипете сместа в пош с гладък накрайник.

3. Загрейте грил-тиган и разтопете в него 1 пълна с.л. кокосово масло. Шприцовайте от сместа за катми /около 2 с.л./ на малки кръгчета. Пържете до златисто от двете страни.

4. Напълнете всяка катмичка, като шприцовате от пълнежа отсрани.

5. За шоколадовия ганаш сипете течната сметана в тенджерка и добавете 10 г масло. Загрейте. В купичка сложете нарязания на ситно шоколад. Залейте с горещата сметана и разбъркайте докато той се разтопи. Добавете замразените малини и продължете да разбърквате докато сместа се охлади.

6. Потопете всяка катма до половината в шоколадовия ганаш, а след това и в натрошени какаови бисквити. Подредете гофретите (катмите) върху тънък слой от пълнеж от крема сирене. Гарнирайте с плодове личи от консерва, потопени в шоколадов ганаш. Катми рецепта.

катми рецепта

рецепта за катми

шоколадов ганаш рецепта


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Божана Кацарова