Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Хумус

категория 0/5
Хумус от нахут, зеленчуци и маслини, гарниран с хрупкави пикантни бисквити.

1. За хумуса от нахут сипете в тенджера нахута от консерва /отделете си десетина зърна/ заедно с течността. Добавете нарязания на ситно морков, беления домат, разрязаната на четвъртинки глава лук и леко смачканите скилидки чесън. Добавете смлян кориандър и куркума. Разбъркайте и оставете сместа да ври на слаб огън 20 минути. Накрая добавете 2-3 с.л. олио и разбъркайте. Щом морковите са омекнали, дръпнете от огъня.

2. Пресипете поизстиналата смес в съд за пасиране. За тази рецепта за хумус добавете нарязаните зелени маслини, сусамов тахан, лимонов сок, настъргана лимонова кора и няколко капки сусамово олио. Овкусете със сол и черен пипер и пасирайте до гладкост.

3. За хрупкавите бисквити сипете в купа брашното и пудрата захар. Добавете сол, бял пипер, чесън на прах, смлян джинджифил, червен пипер, няколко капки сусамово олио и 3 с.л. олио. Разбъркайте добре. Добавете белтъците и разбъркайте до гладкост.

4. Постелете тава със силиконова подложка. С помощта на малка шпатула нанесете на много тънък слой сместа за бисквитите. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 4-5 минути. Нарежете бисквитата докато е още топла на триъгълни парчета.

5. За гарнитура за този хумус от нахут загрейте 3 пръста олио в тенджерка. Поставете добре подсушените отделени зърна нахут в цедка и ги потопете в горещото олио. Пържете до златисто. Потопете и бейби морковчета и репички в горещото олио за минута.

6. За пестото сложете шепа листа рукола в съд за пасиране. Добавете няколко капки сусамово олио, 1 ч.л. горчица, портокаловия сок, 1 с.л. олио и 1 с.л. зехтин и пасирайте. Овкусете със сол и бял пипер.

7. По средата на чиния шприцовайте гнездо от хумус. Подредете бейби морковчета и репички, както и зърна пържен нахут. В гнездото поставете сварени пъдпъдъчи яйца. Гарнирайте с хрупкави бисквити и песто от рукола. Хумус рецепта.

хумус рецепта

хумус от нахут

рецепта за хумус


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Божана Кацарова