Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Гювеч със заешко и гъби

категория 0/5

Гювеч със заешко месо, различни зеленчуци и гарнитура от червена леща.

1. За гювеча със заешко почистете и нарежете зеленчуците на едри парчета. Загрейте голяма тенджера на котлона. Сипете 3-4 с.л. олио и запържете за кратко лука, праза, морковите, сладките картофи и гъбите. Добавете прецедените грах, артишок и арпаджик. Разбъркайте и изчакайте зеленчуците да омекнат леко. Добавете чери доматчетата цели, както и прецедения нахут. Подредете резените дюля най-отгоре. След десетина минути разбъркайте добре и дръпнете от огъня.

2. В купа сипете брашното и подправките – джоджен, червен пипер, самардала, сол и бял пипер. Разбъркайте. Поръсете с олио парчетата заешко месо и бутчета, като го втриете добре. След това оваляйте всяко парче в сместа с брашно. Поставете заешкото в тенджерата, между зеленчуците. Залейте с мазнина – може да използвате разтопена патешка или гъша мас, или олио. Поръсете с 1 с.л. самардала и добавете дафиновите листа и зърната бахар. Добавете сос Уорчестър, домашен месен бульон, малинов оцет, кафява захар, обелените скилидки чесън и главичките брюкселско зеле. Захлупете и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 2 часа.

3. За гарнитурата сложете предварително накиснатата и измита червена леща в тенджерка. Покрийте с вода и добавете 20 г масло. Варете до разваряване, като добавяте от време на време още масло и вода, ако е необходимо. Овкусете със сол и черен пипер и добавете нарязания на ситно магданоз. Дръпнете от огъня и оставете лещата захлупена за десетина минути.

4. В чиния подредете от всички видове зеленчуци от гювеча. Върху тях поставете парче месо. Гарнирайте с червена леща.

заек в гювечзаек в гювеч с гъбизаек в гювеч с картофи и моркови


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Божана Кацарова