Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Гевречета

категория 0/5

Варени гевречета със сусам с крем-сирене, хамон и сирене бри.

1. За да направите варени гевречета сипете в голяма купа брашното, солта и захарта и разбъркайте. В купичка сипете маята с щипка захар и 1-2 с.л. топла вода. Разбъркайте и добавете сместа при брашното. Добавете още 50 мл вода малко по малко. Омесете гладко и еластично тесто без да добавяте допълнително брашно. Оформете го на топка и го поставете в намазнена купа. Покрийте с фолио и оставете да втаса за 20-30 минути. Важно е тестото да не превтасва. Добавя се и се омесва.

2. Разделете тестото на 5 части. От всяка част оформете идеално кръгло топче. Пробийте всяко топче с пръст по средата, а след това разширете дупката като пъхнете 2 пръста.

3. В тенджера сипете 1.5 литър вода и оставете да заври. Добавете 1 с.л. мед и разбъркайте. Пуснете гевречетата във водата и варете докато изплуват на повърхността.

3. След като извадите гевречетата ги намажете с малко олио и разбит жълтък и ги поръсете със сусам или фини овесени ядки. Поставете гевречетата в тава, постлана с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.

4. Разрежете всяко геврече на две. Намажете с крема сирене и подредете резени авокадо, хамон, сирене бри с гъби.

Варени гевречета рецепта.

варени гевречета

варени гевречета със сусам

варени гевречета рецепта


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Божана Кацарова