Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Френски макарони

категория 0/5
Тънкостите в приготвянето на световноизвестните френски макарони са няколко - да се измерят точно продуктите, да се смесят внимателно и да се изпекат бисквитките.

1. За тази рецепта за френски макарони сипете в блендер бадемовото брашно и пудрата захар и ги смелете фино. Пресипете ги в купа и добавете 75 г белтъци. С помощта на шпатула разбъркайте сместа, като загребвате отдолу нагоре, до хомогенност.

2. За италианското меренге измерете 75 г белтъци и ги пресипете в голяма купа. В тенджерка сипете кристалната захар и водата. Поставете термометър в съда и когато температурата достигне 105 градуса започнете да разбивате белтъците с помощта на миксер. Щом захарният сироп достигне температура от 118 градуса, дръпнете от огъня и добавете сиропа на тънка струйка към белтъците, без да спирате разбиването. Разбивайте до получаването на твърд белтъчен сняг.

3. Добавете малко от меренгето към сместа с бадемово брашно и разбъркайте. Продължете да добавяте по малко от целувчената смес, като разбърквате след всяко добавяне до хомогенност на сместа. Сместа за френски макарони е готова, когато все още може да пада от шпатулата. Пресипете сместа в шприц с гладък накрайник.

4. Постелете голяма тава с хартия за печене или силиконова подложка. Поставете по една точка от сместа за макарони в четирите края на тавата, под подложката, за да е стабилна. Шприцовайте кръгчета от сместа в диагонални редици. Печете бисквитките в предварително загрята фурна на 170 градуса 10-12 минути.

5. За крема за френски макарони сипете в купа маскарпоне, крем-сирене и пудра захар. Разбийте ги до хомогенност. Пресипете крема в шприц с тънък гладък накрайник.

6. Разбъркайте няколко лъжици конфитюр по желание и го пресипете в шприц с тънък гладък накрайник.

7. Когато френските макарони изстинат, покрийте повърхността на половината от тях с крем. Върху крема, по средата на бисквитата, шприцовайте точка от конфитюр. Поставете втори макарон и притиснете леко.

8. За сервиране шприцовайте дълга лента от крем по средата на десертна чиния. Подредете три френски макарони изправени върху лентата от крем. Гарнирайте с пресни горски плодове, разрязани плодове в шоколад и нарязани сурови бадеми. Френски макарони рецепта.

Френски макарони

френски макарони рецепта

рецепта за френски макарони


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Божана Кацарова