Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Брауни

категория 0/5

Това е рецепта за брауни, но веганско. Приготвено е от кестени, фурми и кокосово мляко, гарнирано с мус от маскарпоне и ръчно направени шоколадови бонбони.

1. За това шоколадово брауни с кестени сложете в купа кестените и фурмите и ги залейте с кокосовото мляко. Пасирайте до гладка смес.

2. Начупете или нарежете шоколада и го сложете в купа. Разтопете шоколада на водна баня.

3. Добавете половината разтопен шоколад към пасираната смес заедно с пудрата захар. Пасирайте отново.

4. Добавете бакпулвера и солта. Разбъркайте. Пресейте брашното и разбъркайте отново.

5. Намаслете и поръсете с брашно гнездата на силиконова форма с квадратни форми. Разпределете половината смес в гнездата. Към останалата смес добавете предварително нарязаните бадеми и кашу и разбъркайте. Разпределете сместа във формичките. Поставете формата в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 15 минути. Половината изпечени брауни /4 броя/ извадете, а останалите върнете във фурната да се доизсушат на 140 градуса за 20 минути. Увийте петте парчета, едно по едно, във фолио и ги поставете във фризера да се стегнат.

6. За муса за шоколадовото брауни разбийте добре маскарпонето с крема сиренето и пудрата захар. Накрая добавете лимоновия сок и разбъркайте отново. Пресипете муса в шприц с тънък накрайник.

7. От останалия разтопен шоколад направете шоколадови бонбони. Щом температурата на разтопения шоколад е около 40 градуса, добавете към него 30 г нарязан на ситно шоколад /или шоколадов чипс/. Разбъркайте докато той се разтопи. Нарежете гъба за миене на съдове на квадратни парчета. Увийте всяко парче гъба в прозрачно фолио, като кесийка. Потопете всяко парче гъба с фолио в темперирания шоколад, като държите за горната част на фолиото. Подредете потопените парчета гъби в тава, постлана с хартия за печене. Поставете бонбоните в хладилник докато се стегнат.

8. Извадете бонбоните от хладилника. Със завъртане извадете внимателно гъбата с фолио от стегналия се шоколад. В правоъгълна чиния шприцовайте няколко топки от муса. В единия край, върху муса, поставете едно парче по-дълго печено брауни с кестени и шприцовайте мус върху него. Поставете второ парче замръзнало брауни. Шприцовайте мус. Гарнирайте с шоколадови бонбони и резени пресни плодове.

Рецепта за Брауни

шоколадово брауни

брауни с кестени


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Божана Кацарова