Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Бързо телешко карпачо

категория 0/5

Тази рецепта за бързо телешко карпачо е подходяща за приготвяне, когато разполагате с прясно и качествено телешко месо. Идеално е върху препечени филийки.

1. За бързо телешко карпачо с помощта на остър нож нарежете предварително измитото и подсушено месо на много тънки, почти прозрачни, парчета.

2. Поръсете месото със сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин.

3. Разтопете 10 г масло в добре загрят тиган. Изрежете кората на филиите хляб. Обелете и смачкайте леко скилидките чесън. Натрийте хляба с чесън и го запържете от двете страни до златисто. Поръсете с щипка сол.

4. За майонезата сипете яйцето и горчицата във висок съд и разбийте с помощта на пасатор. Добавете олиото на тънка струйка при непрекъснато разбиване. Разбийте до утрояване на обема и плътност, която не позволява майонезата да тече, ако обърнете съда на обратно. Накрая овкусете със сол и черен пипер и добавете капка трюфелово олио и разбийте отново.

5. В купа смесете различни зелени салати – рукола, бейби спанак, валериана. Овкусете със сол и зехтин и разбъркайте.

6. За да сервирате телешко карпачо, намажете запържените филийки с майонеза, върху тях подредете парчета телешко месо. Гарнирайте със зелена салата и каперси.

Карпачо рецепта.

карпачо

телешко карпачо

карпачо рецепта


За деца: не
За вегетарианци: не
Рецепта на: Божана Кацарова