Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Бърза туршия и ядлива "почва"

категория 0/5

Зеленчуци, мариновани в топла марината, поднесени с печен нахут с ядки и дресинг.

1. За тази бърза туршия сипете водата в тенджера и я оставете да заври. Добавете оцета, двата вида захар и солта.

2. Добавете обеления и разрязан на четвъртинки джинджифил, листата кориандър, зърната бахар и мащерката. Оставете маринатата да поври 10 минути.

3. Почистете всички зеленчуци за бързата туршия с карфиол и моркови. По-твърдите като морковите, романеско, карфиол, жълтото цвекло, лук сложете да се мариноват в тенджерата за 20 минути, на слаб огън. По-крехките като тиквичката и краставицата нарежете на тънки, дълги ленти и сложете в купа. Добавете листа бок чой и залейте с марината. Оставете ги да поседят 30 минути. В друга купа сложете червено цвекло, репички и бейби царевички. Залейте с марината и оставете настрани.

4. За ядливата "почва“ сипете зърната нахут в тава, постлана с хартия за печене и ги начупете. Добавете брашно, сол и черен пипер и разбъркайте добре. Начупете маслото на малки парченца на различни места. Поръсете и малко олио от авокадо. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 10 минути. След като извадите нахута от фурната, поръсете с предварително натрошени солени печени ядки.

5. За дресинга чукнете яйцето във висок съд. Добавете конопеното семе и пастата от хрян. Разбийте с помощта на пасатор до получаването на гладка смес. Без да спирате да разбивате, добавете на тънка струйка олиото. Накрая овкусете със сол и лимонов сок и разбъркайте.

6. Маринованите в тенджерата зеленчуци нарежете на парчета. Сипете ядливата „почва“ от нахут и ядки за основа. Поръсете с дресинг. Върху „почвата“ подредете различните видове мариновани зеленчуци. Поръсете с черна сол и капки балсамова редукция.

Бърза туршия рецепта.

Бърза туршия

бърза туршия с карфиол и моркови

Бърза туршия рецепта


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Божана Кацарова