Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Бананов хляб

категория 0/5

Това е една съвсем проста рецепта за приготвяне на бананов хляб или кекс - подходящ за пълноценна сутрешна закуска.

1. За да приготвите бананов хляб в голяма купа начупете бананите* и след това ги пасирайте. Пресипете ги в голяма купа. Добавете мекото масло, захарта и яйцата. Пресейте брашното и бакпулвера върху сместа. Разбъркайте много добре с помощта на шпатула.

2. Пресипете сместа за бананов хляб в правоъгълна форма за кекс, предварително намаслена и постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 30-40 минути.

3. Върху още топлия бананов хляб подредете тънки резени праскови от компот и замразени малини.

*Презрелите банани може да замразите, нарязани на парченца. Използвайте ги за овесени ядки вместо кисело или прясно мляко.

Бананов хляб рецепта.

Бананов хляб

бананов хляб рецепта


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Божана Кацарова