Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Агнешки котлети на фурна

категория 0/5

За да приготвите агнешки котлети на фурна, трябва добре да подготвите месото и да го овкусите. А след като нанесете сместа от спанак и сухари върху него, то ще стане неустоимо хрупкаво, особено поднесено с класически сос от кисело мляко.

1. Почистете ципите от предната и от задната страна на целите агнешки ребра. Почистете и месото между ребрата. След това оголете кокалите, като разрязвате и избутвате месото по тях надолу. Поръсете ребрата със сол и бял пипер от двете страни и хубаво ги втрийте в месото. Поръсете със самардала и зехтин и масажирайте отново.

2. Загрейте добре тиган с огнеупорна дръжка. Разтопете маслото в него и добавете 2 с.л. зехтин. Добавете разрязаните на половинки глави лук и целите стръкове мащерка. Запечатайте ребрата като първо ги поставите в изправено положение, с кокалите нагоре, след това ги сложете легнали и обливайте месото със соса. Запечатайте месото и от двете страни. Обърнете от другата страна в легнало положение и отново обливайте със сос. Поставете тигана с агнешките котлети в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-10 минути.

3. За хрупкавата коричка нарежете на едро листата магданоз и спанак и ги сложете във висок съд. Долавете натрошените сухари и зехтина и пасирайте сместа до хомогенност. Пресипете сместа в чиния и я разстелете на тънък слой.

4. Извадете агнешкото от фурната и с помощта на четка го намажете добре, от всички страни, с медена горчица. След това поставете месото в чинията със зелената смес и я нанесете с ръце върху месото, от всички страни. Поставете агнешките котлети с хрукава коричка в тавичка, постлана с хартия за печене и печете още 5-6 минути в загрятата на 180 градуса фурна. След като извадите месото го оставете да си почине 10 минути.

5. За дресинга разбъркайте добре киселото мляко с нарязаните на ситно листа мента и зехтина. Овкусете с щипка сол.

6. Разрежете ребрата, за да оформите отделни агнешки котлети. Подредете печените агнешки котлети на фурна в чиния и гарнирайте с дресинг от кисело мляко и печен лук. Полейте със соса от месото.

Агнешки котлети рецепта.

агнешки котлети на фурна

агнешки котлети рецепта

агнешки котлети с хрупкава коричка


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Божана Кацарова