Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Финансие с ягоди и шамфъстък

категория 0/5
1. В малка тенджера поставете маслото и го загрейте, докато не покафенее и не започне да развива аромат на ядки. Оставете го леко да се охлади. 

2. В голяма купа смесете бадемовото брашно, захарта и бялото брашно. Разбъркайте добре белтъците със сухите съставки с помощта на шпатула. 

3. Малко по малко налейте разтопеното масло и бъркайте, докато тестото се хомогенизира. Загрейте фурната на 190 градуса. Сипете получената смес в пош и разпределете в гнездата на форма за мъфини, като пълните около 2/3 от обема им. 

4. Украсете с парченца ягоди и поръсете с натрошените шамфътстъци. Печете сладките, докато не се надуят и не получат златист цвят, около 15 минути.

*Печете във фурна без вентилатор.

Съвет:
При приготвянето на тези сладки най-добре е да използвате белтъци, които са престояли ден или два в хладилника. По този начин те губят известно количество вода и стават по-сгъстени, което ще оформи по-хрупкава коричка на сладките.


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Нина Бабич