Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Туршия

категория 0/5
Ако се чудите как се прави туршия, пробвайте първо тази лесна рецепта за туршия от различни зеленчуци, залети със солена марината.

1. За тази бърза рецепта за туршия първо изварете буркана и капачката в тенджера с вряла вода за няколко минути. След това ги извадете внимателно с помощта на щипки.

2. Почистете зеления фасул и го нарежете на малки парчета, като режете под диагонал. Нарежете зелените домати на четвъртинки. Главата чесън също разрежете на четири, без да я белите.
3. За маринатата поставете едно сурово прясно яйце в голяма купа. Сипете вода. Сипвайте морска сол шепа по шепа, като разбърквате след всяка. Щом яйцето излезе на повърхността, маринатата е готова.

4. Наредете в буркана до запълване резенчета домати, парчета зелен фасул и скилидки чесън. В парче памучен плат увийте 1 ч.л. булгур и го завържете на вързопче. Поставете го в буркана.

5. С помощта на черпак налейте марината до ръба на буркана. Затворете буркана и го оставете настрани. След две седмици туршията ще е готова*. Преди консумация извадете вързопчето с булгур.

*Може да оставите туршията и по-дълго време, за по-богат вкус.

как се прави туршия


За деца: не
За вегетарианци: да
Рецепта на: Максут Ашкар