Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Тюрлю гювеч - рецепта

категория 0/5
Тази рецепта за тюрлю гювеч по турски е с агнешко месо и много зеленчуци. Приготвя се в гювеч.

1. За тюрлю гювеча с месо първо загрейте добре тиган без мазнина. Нарежете крехко агнешко месо на кубчета и го запържете от всички страни, докато промени цвета си.

2. Потопете доматите в съд с гореща вода. След 1 минута ги прехвърлете в друг съд със студена вода. Извадете ги, обелете ги и ги разрежете на четвъртинки.

3. Измийте и подсушете тиквичката. С помощта на вилица направете резки по дължината и, от всички страни. Отстранете краищата и и я разрежете на четири, по дължина. Отстранете по-меката част, със семките. Нарежете тиквичката на 5-6 сантиметрови парчета. По същия начин нарежете патладжана, без да го белите. С помощта на белачка за зеленчуци изрежете "конците" на шушулките зелен фасул. Нарежете ги на парченца. Обелете лука и го разрежете на четвъртинки. Чушките нарежете на кръгчета. По желание, може да разрежете чушките и да отстраните семките им.

4. Запържете лука в загретия тиган от месото, колкото да придобие цвят.

5. За тази рецепта за тюрлю гювеч подредете запържените парчета месо на дъното на глинен съд. Върху него подредете запържения лук, патладжана, тиквичката, доматите, зеления фасул и чушките. Захлупете съда и печете в предварително загрята фурна на 160-180 градуса 1 час и 45 минути.

6. Сервирайте тюрлю гювеч по турски, като го поръсите със сол и прясно смлян черен пипер.

рецепта за тюрлю гювеч


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Максут Ашкар