Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шкембе чорба

категория 0/5
Любимата на всички балканци шкембе чорба има толкова разновидности на приготвяне, колкото държави има на Балканите. Тази рецепта за шкембе чорба е турският вариант, приготвена със застройка от кисело мляко.

1. Започнете приготвянето на тази рецепта за шкембе чорба, като сипете горещата вода в тенджера. Нарежете шкембето на едри парчета и го пуснете вътре. Добавете сока на двата лимона и 1 с.л. зехтин. Обелете главата лук и я нарежете на четвъртинки. Добавете и нея. Варете шкембето до омекване.

2. Щом шкембето е сварено напълно, извадете го и го нарежете на малки парченца. Прецедете бульона в купа. Върнете бульона и парченцата шкембе в тенджерата. Оставете шкембе чорбата да поври.

3. За застройката за шкембе чорба с кисело мляко първо разбийте жълтъците. Добавете брашното и киселото мляко и разбъркайте до гладкост. Добавете внимателно лимоновия сок и разбъркайте отново. Добавете сол. Добавете малко от топлия бульон, като разбърквате енергично. След това внимателно сипете застройката в топлата супа, като разбърквате. Оставете супата да поври на слаб огън.

4. За соса обелете скилидките чесън и ги стрийте на паста със сол в хаванче. Добавете лимоновия сок и разбъркайте. Нарежете на ситно листата магданоз и добавете и тях.

5. Сервирайте топла шкембе чорба, като я поръсите с малко от чесновия сос и прясно смлян черен пипер. Шкембе чорба рецепта.

шкембе чорба рецепта


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Максут Ашкар