Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Рецепта за реване

категория 0/5
Класическа турска рецепта за реване с грис, залято със захарен сироп, овкусен с лимон, мандарина и липов цвят.

1. За тази рецепта за реване първо разбийте яйцата със захарта в купа, с помощта на миксер.

2. В друга купа смесете брашното и гриса. Добавете ги малко по малко към сместа с яйцата, като разбивате с миксер. Сместа за реването с грис трябва да е напълно гладка. Добавете маковете семе и разбийте отново.

3. Намаслете дъното и стените на правоъгълна дълбока тавичка. Изсипете сместа в нея, не трябва да запълвате повече от 2/3 от обема на тавичката. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 35 минути.

4. За сиропа за реването с грис сипете захарта и водата в тенджерка. Бъркайте с помощта на тел, докато захарта се разтопи. Добавете тънко кръгче лимон и сушен лавандулов цвят. Разбъркайте и оставете сиропа да заври. Добавете сока от мандарина, намалете силата на огъня и оставете сиропа да се посгъсти.

5. Прецедете сиропа през цедка в друг съд. Залейте топлото реване с горещия сироп. Нарежете реването на еднакви квардатни парчета, за да се поеме по-добре сиропа. Оставете настрани за 1 час.

6. Щом изпълните рецептата за реване, сервирайте парче сиропирано реване, поръсено с щипка маково семе.

Реване рецепта


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Максут Ашкар