Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пиле със сушени плодове

категория 0/5
Тази рецепта за пиле със сушени плодове съчетава в едно цяло органично пилешко месо със сушени и пресни плодове, ядки и юфка от ечемик.

1. Накиснете бадемите в гореща вода за 10-15 минути. След това ги обелете.

2. За да приготвите пиле със сушени плодове, използвайте цяло органично пиле по възможност. Разфасовайте го, като първо разрежете гръдната му кост, но не докрай. След това отрежете целите бутчета, като режете по костта отзад и отпред. Отрежете и крилцата. След това разрежете на две гърдите. Нарежете гърдите на 4 парчета - 2 парчета гърди и 2 парчета фенер /ребра/. Разрежете на две и бутчетата, и крилцата.

3. Загрейте силно дълбок тиган и поставете в него парчетата месо с кожата надолу - 1 бутче /разрязано на две/, 1 крилце /разрязано на две/ и 2 парчета гърди. Захлупете и оставете месото много добре да се изпържи.

4. В друг дълбок тиган разтопете маслото и изпържете в него ечемичената юфка - орзо, до златисто.

5. Поръсете пилето с висококачествен мед за тази рецепта за пиле със сушени плодове. След това добавете обелените бадеми. Разбъркайте. Поръсете и запърженото орзо. Добавете разрязаните на половинки сушени кайсии и целите зърна грозде. Овкусете със сол.

6. Залейте месото с около 400-500 мл пилешки бульон, да не покрива напълно пилешкото със сушени плодове. Върху месото подредете стръковете копър без дръжките. Захлупете и гответе 30-40 минути.

Пиле със сушени плодове


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Максут Ашкар