Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кисели лозови сармички

категория 0/5
Тази рецепта за лозови сарми по турски е класическа и разкрива някои тънкости за приготвянето им. В плънката за лозовите сармички трябва да има нотка сладост и да се варят в агнешки бульон.

1. Започнете приготвянето на лозови сарми по турски като накиснете ориза в купа с гореща вода за 1 час.

2. Залейте пестила от сливи с малко топла вода и разбъркайте докато се разтвори.

3. Обелете и нарежете лука на ситно. Сложете го в голяма купа. Добавете червен пипер, черен пипер, 1 с.л. доматено пюре и двата вида кайма. Омесете сместа за лозовите сарми по турски много добре. Добавете прецедения накиснат ориз и омесете отново. Накрая добавете пестила и разбъркайте.

4. Прецедете и изплакнете лозовите листа. В единия край на всяко лозово листо сипете пълна ч.л. от плънката и завийте сармички.

5. В голяма тенджера разтопете маслото. Подредете големи агнешки кокали с костен мозък в тях. В купичка разтворете 2 с.л. доматено пюре в малко вода. Залейте с него кокалите и ги оставете да къкрят на слаб огън до пълно сваряване - костният мозък трябва да се изважда.

6. Извадете сварените кокали и леко отделете костния мозък. Наредете лозовите сармички в тенджерата на няколко реда. Върху тях поставете кокалите, с костния мозък надолу, и захлупете с чиния. Налейте топла вода колкото да покрие сармите. Варете на бавен огън около 45 минути.

7. Сервирайте топлите лозови сарми, полети с кисело мляко и поръсени с червен пипер. Лозови сарми рецепта.

лозови сарми рецепта


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Максут Ашкар