Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Грис халва

категория 0/5
Грис халва по турски с кедрови ядки, приготвена с прясно мляко, ароматизирано с липов цвят.

1. За тази рецепта за грис халва по турски, сипете млякото в тенджера. Добавете захарта и затоплете на умерен огън, като разбърквате от време на време. Щом захарта се разтопи, добавете липовия цвят и оставете млякото да заври леко.

2. В тиган разтопете маслото бавно. Добавете кедровите ядки и ги запържете докато маслото започне да кипи. Добавете гриса и го запържете, като го разбърквате. Щом цветът на гриса стане кехлибарен, дръпнете го от огъня.

3. Извадете липовия цвят от прясното мляко и излейте врящото мляко при топлия грис и върнете на котлона. Разбъркайте внимателно, докато гриса поеме по-голямата част от млякото. Дръпнете от котлона и покрийте с кухненска кърпа и капак.

4. В сух тиган запечете кедрови ядки до златисто. Нарежете ги на едро.

5. Напълнете малка купичка с грис халва с мляко и я обърнете в чиния. Гарнирайте с нарязани запечени кедрови ядки.

Съвет: Грис халвата може да бъде приготвена с меласа или мед вместо със захар.
грис халва рецепта


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Максут Ашкар