Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Спагети с тиквички и домати

категория 2/5
Сварете спагетите в голяма тенджера с подсолена вода според инструкциите на пакета. Щом се сварят ги прецедете и ги оставете в тенджерата с малко вода, в която са се варили и няколко капки зехтин. така ще се запазят топли, докато направите соса.
За соса запържете на тих огън чесъна в зехтин. Нарежете целите домати на кубчета /може да ползвате и домати от буркан или консерва/ и ги добавете в тигана. Накъсайте листата на босилека направо в тигана. Нарежете тиквичката първо на тънки дълги филии, а след това на ивици. Добавете и тях в соса. Овкусете със сол и черен пипер. Когато тиквичките омекнат, добавете и крема сиренето. Разбъркайте хубаво.
Отделно запечете в тиган кедровите ядки с малко сол.
Сложете спагетите в тигана със соса, за да поемат хубаво от него. Добавете и ядките и разбъркайте.
Сервирайте спагетите, гарнирани с тънки парчета шунка и с настърган пармезан.


За деца: да
За вегетарианци: да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен