Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сладки картофи с мексиканска салса

категория 0/5
1. Измийте сладките картофи, изрежете черните точки и ги подсушете. Сложете ги в стъклена купа, посолете и покрийте с чиния. Поставете в микровълнова фурна за 9 минути на 800 W.
2. За салсата обелете и нарежете на ситно червения лук. Доматите и чушката нарежете на малки кубчета. Нарежете кориандъра на ситно. Разрежете лютата мушка на две по дължина и отстранете семките и. Нарежете я на ситно. Сложете всички зеленчуци в купа. Добавете скилидката чесън, като я смачкате с преса. Овкусете със сока от лайма, сол и повече зехтин. Разбъркайте много добре.
3. За салатата разрежете авокадата на две, отстранете костилката, обелете ги и ги нарежете на едри кубчета. Сложете авокадото в купа. Добавете добре прецедените сварени черен боб и сладка царевица. Овкусете с чили соса и разбъркайте добре.
4. Нарежете или начупете саламуреното сирене на кубчета.
5. Сервирайте по 1 задушен сладък картоф на човек, като го разтворите. Поръсете с мексиканска салса, кубчета сирене и сметана. Гарнирайте със салата.


За деца: да
За вегетарианци: да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен