Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Панирано пиле с корнфлейкс

категория 0/5
Сложете в найлоново пликче корнфлейкса и го овкусете със сол и черен пипер. може да добавите и чесън на прах. Разбъркайте и го натрошете на по-дребни парченца с помощта на дръжка на нож или друг инструмент.
Намажете филетата с горчица от двете страни с четчица и ги оваляйте хубаво в корнфлейкс. Сложете месото в тава, покрита с хартия за печене и ги изпечете за около 25 минути на 180 градуса.
За гарнитурата сварете цвеклото или използвайте варено. Настържете го заедно с ябълката, сложете ги в тенджера и ги овкусете със сол, черен пипер и балсамов оцет. Ако не са пуснали достатъчно сок, добавете малко вода. Задушете ги за кратко. Отделно сварете картофите, обелени и нарязани на едри кубчета. Прецедете ги и ги върнете в тенджерата върху котлона. Пуснете бучка масло и разтръскайте. Поръсете ги със ситно нарязан магданоз.
Сервирайте задушените цвекло и ябълка, варените картофи с магданоз и нарязано на филийки хрупкаво пилешко филе.


За деца: да
За вегетарианци: не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен