Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Телешка супа

категория 0/5
Рецепта за телешка супа със зеленчуци и прясно приготвена паста

1. За питателната телешка супа обелете и разрежете главата лук на две половини. Запечете ги в сух тиган, до златисто.

2. Почистете моркова и целината и ги нарежете на кубчета. Пресовайте чесъна. В дълбока тенджера сипете 2-3 литра студена вода, добавете нарязаните морков и целина, запечения лук, пасирания чесън, зърна черен пипер, дафинови листа и сол. Разрежете парчето месо на две и го поставете и него в тенджерата.

3. Щом супата заври, отпенете я с помощта на решетеста лъжица. Варете супата с телешко месо на слаб огън 90 минути.

4. За пастата сипете брашното в купа и направете кладенче в него. В кладенчето сложете яйцето и солта. Омесете гладко тесто. Разточете го върху набрашнен плот с помощта на точилка, на тънка кора. Навийте кората на руло. Нарежете рулото на тънки кръгчета. Развийте всяко кръгче на лента и ги оставете да поизсъхнат леко.

5. Извадете месото, лука и дафиновия лист от супата с телешко месо. Усилете огъня и щом супата заври, добавете нарязаното на малки парченца месо и пастата. Оставете супата да поври 5 минути и дръпнете от огъня.

6. Сервирайте телешка супа, поръсена със ситно нарязан магданоз.

телешка супа


За деца: да
За вегетарианци: не
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович