Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сръбска плескавица

категория 0/5
Това е класическа рецепта за сръбска плескавица. Тайната и е в състава на каймата, както и в омесването.

1. За да разберете как се прави плескавица и за да я направите, използвайте смляна кайма от месо - в месарница или вкъщи. Необходими са ви 300 г телешки шол и 200 г свински шол. Телешкото месо се смила по-едро, а свинското - по-ситно.

2. Сложете каймата в купа и добавете 10 г сол, щипка сода бикарбонат и газирана вода и я омесете добре. Оставете каймата да престои в хладилник 24 часа.

3. Нарежете лука на много ситно и го добавете към каймата. Добавете лют червен пипер на люспи и омесете каймата.

4. Намажете голяма чиния с олио. Намажете и ръцете си. Откъсвайте от каймата, оформяйте големи кръгли кюфтета, а след това ги смачквайте. Подредете плескавиците в чинията и ги оставете да постоят известно време.

5. Поставете плескавиците върху добре загрята скара, намазана с малко сланина. Върху всяка плескавица поставете по няколко тънки кръгчета люта чушка и ги притиснете хубаво. Обърнете плескавицата, щом придобие златистокафяв цвят.

Поднесете плескавиците в разрязана питка хляб, със салата урнебес. Плескавица - рецепта.

сръбска плескавица


За деца: да
За вегетарианци: не
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович