Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пъстърва в тесто

категория 0/5
За тази рецепта за пъстърва в тесто използвайте прясна пъстърва, а тестото омесете собственоръчно. Резултатът ще бъде вкусно крехко филе от пъстърва в хрупкаво тесто.

1. За тестото разтворете маята в малко топла вода заедно със захарта. Разбъркайте и оставете сместа да шупне.

2. Нарежете на ситно розмарина и скилидките чесън. Добавете ги към брашното, в голяма купа, заедно с щипка сол. Разбъркайте и направете кладенче, в него сипете шупналата мая. Постепенно омесете гладко и еластично тесто. Оформете го на топка, поставете го в купа и го покрийте, докато втаса.

3. За да филетирате рибата, отрежете главата на предварително почистената пъстърва, над хрилете. Разрежете я до края на опашката. С нож отделете гръбначната кост на рибата от двете страни и след това я извадете. Отстранете и другите кости.

4. Поръсете рибата със сол и черен пипер. Нарежете лимона на тънки резенчета и ги подредете във вътрешността на пъстървата. В рибата сложете каперсите и целите скилидки чесън и стръкове копър. Затворете рибата.

5. За да приготвите пъстърва в тесто, разточете тестото върху набрашнен плот тънко, на две кори. Намажете обилно със зехтин долната кора и поставете рибата по средата и. Прехвърлете тестото с рибата в тава, покрита с хартия за печене. Поставете втората кора върху рибата и хубаво я притиснете около нея, да няма въздух. Краищата на тестото завийте навътре. Намажете тестото със зехтин и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути, до златисто.

6. За салсата разрежете на половинки чери доматчетата, а лукът и чесъна нарежете на ситно. Овкусете ги със сол, лимонов сок и зехтин.

7. Разрежете пъстървата в тесто на две и поднесете със салса.

Пъстърва в тесто


За деца: да
За вегетарианци: не
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович