Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Кисело зеле с орехи и телешко

категория 0/5
Това е една вкусна балканска рецепта за кисело зеле с орехи и телешко, която се приготвя бавно в един съд.

1. За тази рецепта за кисело зеле с орехи и телешко първо обелете и нарежете лука и чесъна на едро. Нарежете киселото зеле. Месото и бекона нарежете на едри парчета.

2. На дъното на глинено гърне или друг глинен съд сложете свинската мас. Ако желаете, може да намажете цялото гърне с мас отвътре.

3. Първо наредете лука и чесъна. След това зелето, като хубаво го притискате. Поръсете с лютия и сладкия червен пипер. Натрошете с ръце половината орехи. След това наредете парчета месо и бекон, още орехи. Пуснете дафиновите листа и завършете с останали парчета месо и бекон. Добавете водата и захлупете.

4. Печете киселото зеле с орехи и телешко 3 часа на 220 градуса. От време на време проверявайте дали има достатъчно течност и ако е необходимо, добавете малко вода.

Кисело зеле с орехи и телешко


За деца: да
За вегетарианци: не
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович