Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Андреа ван Лисхаут

Андреа ван Лисхаут

Андреа ван Лисхаут Андреа ван Лисхаут е родена през 1977 г. в Ден Хелдер и израства в уютна семейна среда, където готвенето има основна роля.

Майка й, по произход от Антилите, смята, че е важно децата да се научат да готвят, затова от малка Андреа приготвя храната на семейството поне веднъж седмично.

Следващата стъпка е напълно логична – образование в областта на хотелиерството и рестораньорството. „Спомням си с каква радост отбелязвах като дете, че съм сварила баклата добре. Беше страхотно!”

След професионалното обучение в гимназията Андреа работи в различни ресторанти и хотели в Амстердам.

Оказва се, че освен добър готвач, тя е и много успешен и харесван презентатор. Днес тя води различни уъркшопи и презентации, свързани с кулинарни въпроси, из цялата страна.

Свикнала е да готви пред голяма публика, но ролята на телевизионен готвач още е нова и вълнуваща за нея. Харесва й двойната роля на готвач и водеща.

Но най-много й харесва да готви вкъщи за приятелите си, докато се наслаждава на чаша хубаво вино и приятен разговор.
Обича да изпробва нови неща, да използва необичайни съставки и да изненадва гостите си с неочаквани ястия.

"Когато готвиш със самочувствие и любов, винаги се получава", смята тя. Според Андреа най-качествените продукти не се намират в супермаркетите, а на местния пазар. Тя настоява да се готви възможно най-семпло, винаги със сезонни продукти. Обича да пие бордо, а сред любимите й ястия са скаридите. „Приятелите ми често ми се смеят, защото почти винаги избирам скариди.”

Андреа е водещ на епизодите за латиноамериканска кухня в предаването „Кухня без граници”. Богатите й познания идват от нейната антилско-кубинска кръв, но тя успешно „превежда” традиционните латиноамерикански рецепти на езика на нидерландската кухня. Обожава топлия, слънчев вкус на южноамериканския континент и заразява и зрителите с тази любов.