Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сицилианско руло с рикота

категория 0/5
1.За пандишпаненото тесто разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, докато удвоят обема си и сместа избледнее и стане пухкава. Добавете брашното и ваниловата паста и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. 
2. Намажете с масло плитка тавичка (26х36 см) и я постелете с хартия за печене. Изсипете пандишпановата смес и я разпределете равномерно на тънък слой. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 12-15 минути.
3. Смелете фино ядките шамфъстък. Добавете марципана, накъсвайки го на парчета и смелете отново. Добавете около 1 с.л. вода и разбърквайте докато се оформи топка тесто.
4. За пълнежа разбийте рикотата със захарта с помощта на миксер. В сух тиган запечете лешниците за 2-3 минути. Нарежете ги на ситно заедно със захаросаните плодове. Нарежете ядките шамфъстък и шоколада на едро. Добавете ги към рикотата и разбъркайте.
5. Разточете почти целия марципан върху лист хартия за печене с размери 26х46 см, с дебелина 2 см. Намажете го с кайсиевия конфитюр.
6. Щом извадите пандишпановото тесто от фурната, го извадете от тавата, отлепете хартията и го обърнете върху кухненска кърпа. Завийте го на руло докато е топло. Прехвърлете го върху марципана и го развийте. Поръсете с вино. Поставете плънката в единия край. Подредете захаросаните череши по дължината на плънката, на сантиметър една от друга. Завийте рулото с помощта на хартията за печене. Притиснете леко. От отделения марципан изрежете формички и украсете с тях рулото. Поставете в хладилник за 30 минути. Първо изрежете крайните парчета и поръсете с пудра захар. 

За повече информация посетете https://www.jamieoliver.com/


За деца: да
За вегетарианци: да
От предаване:
Рецепта на: Джейми Оливър