Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Зелена баница със спанак

категория 0/5
Класическа рецепта за баница със спанак, подправена с джоджен и магданоз.

1. За тази рецепта за баница със спанак нарежете първо пресния лук и го запържете леко в част от маслото, прибавете почистения и накъсан спанак. Разбъркайте и когато и той омекне, сипете нарязаните на ситно магданоз и копър и накъсайте джоджена. Дръпнете от огъня и оставете да се охлади.

2. Към зелената плънка за баницата със спанак и лук добавете натрошеното сирене, 3 яйца, смачкания в преса чесън, посолете и размесете с 1-2 лъжици кисело мляко. Разбъркайте добре.

3. Разтопете маслото. Намажете всяка кора с разтопено масло, прегънете я надве и отново намажете. Разпределете плънката и навийте рула.

4. Разрежете всяко руло на четири-пет еднакви парчета. Наредете ги изправени плътно едно до друго в намаслена тава, поръсена с галета.

5. Преди печене залейте баницата със сапанак с едно яйце, разбито със заквасена сметана. Поръсете с останалото разтопено масло. Изпечете зелената баница в предварително загрята фурна на 200 градуса за 35-40 минути.

зелена баница със спанак


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли