Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Агнешко в лозови листа

категория 0/5
Агнешко в лозови листа е традиционна българска рецепта, приготвяна най-често за Великден. Агнешкият бут се пече в глинен съд, постлан с лозови листа и запечатан с тесто.

1. Нарежете лука на ситно, запържете го в олио до омекване и отстранете от огъня. Нарежете джоджена на едро, а магданоза на ситно, заедно с дръжките. Сложете ги при лука и подправете всичко със сол и черен пипер.

2. За тази рецепта за агнешко в лозови листа измийте месото, подсушете го и го подправете със сол и черен пипер.

3. Добре покрийте с пресни лозови листа дъното и стените на глинен съд.

4. За агнешкото в лозови листа на фурна поставете месото в средата на съда, намажете го с червен пипер, покрай него поставете лозови листа, налейте малко вода, малко олио, покрийте ястието с още листа и загърнете стърчащите листа навътре.

5. Похлупете, запечатайте съда с тесто, приготвено от около 2 с. л. брашно и вода, и изпечете агнешкото в лозови листа в пещ или във фурна до готовност.

Агнешко в лозови листа” title=


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли