Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Коледни сладки с бяла глазура

категория 0/5
С помощта на робот или миксер се разбива маслото заедно със захарта до крем. Добавя се и медът, а след това яйцето. След получаването на кремообразната смес, се добавя брашното, което предварително е смесено с бакпулвер или сода, и се бърка на ръка. Тъй като маслото трудно ще поеме брашното, изсипете на плота сместа и с длани събирайте на едно място сместа, стискайте я и след това я притиснете. Целта е да се получи тесто без да се меси. Тестото се разточва на лист с дебелина 1/2 см. разточвайте направо върху хартия за печене, за да не се налага да прехвърляте сладките. С помощта на формички направете каквито искате фигурки. Ако ще ползвате сладките само за украса на елха, не слагайте набухвател. Така тестото ще стане по-твърдо и издръжливо. Когато сладките са оформени, оставете ги да починат поне 1/2 час преди печене. Сладките се пекат 15 мин във фурна на 180 градуса. направете дупчици на сладките, ако ще ги окачате, по средата на печенето.
За глазурата разбийте с миксер един белтък с половината пудра захар. Добавете и лимоновия сок, но не наведнъж. Добавете и останалата захар, като разбърквате с шпатула.


За деца: да
За вегетарианци: да