Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Тост с яйца и спанак

категория 0/5
1. Изрежете дупки по средата на филиите бял селски /ръчен/ хляб. Намажете филийките с масло от двете страни.
2. Загрейте тиган и поставете филийките в него. Пържете ги 3 минути и ги обърнете. Чукнете по 1 яйце върху всяка филийка. Поставете капак на тигана и гответе 2 минути. След това извадете филийките в чинии.
3. В същия тиган разтопете бучица масло /15 г/ и добавете лимоновата кора. Разбъракйте за 1 минута. Добавете листата бейби спанак и овкусете със сол и черен пипер. Бъркайте, докато спанакът омекне.
4. Сервирайте по две филийки с яйце на човек, гарнирани със задушен спанак. Нарежете на тънки люспи пармезан върху филийките и поръсете с малко зехтин.


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Дона Хей