Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Суфле със салата от печено цвекло

категория 0/5
1. Отделете малките крехки листа от стъблата на млади, малки главички червено цвекло, по възможност различни цветове. Измийте главичките цвекло и ги подредете в тавичка. накъсайте розмарина и го разпръснете. Поръсете с щипка морска сол и зехтин. Печете цвеклото в предварително загрята фурна на 200 градуса 40 минути, докато омекне.
2. Разрежете по-големите главички червено цвекло на половинки, а по-малките оставете цели. Сложете ги в купа добавете измитите листа. Овкусете със сол, черен пипер, оцет и зехтин. Разбъркайте.
3. За суфлето начупете сиренето на парченца в купа. Добавете жълтъците и сметаната и разбийте сместа до гладкост. Смелете хляб в кухненски робот, за да получите трохи. Добавете ги към сместа и разбъркайте с помощта на шпатула.
4. В чиста, суха купа разбийте белтъците на пяна. Добавете малко от белтъчната пяна към сместа за суфлето и разбъркайте внимателно. Добавете и останалите белтъци, разбъркайте.
5. Намаслете добре керамични формички и ги напълнете догоре със сместа. Поставете купичките в тавичка. Печете суфлето в предварително загрята фурна на 200 градуса 20-25 минути.
6. Разпределете салатата от печено цвекло в чинии. Във всяка поставете купичка със суфле веднага щом го извадите от фурната, докато не е спаднало.


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Дона Хей