Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Риба със сос "Беконез"

категория 0/5
1. За гарнитурата обелете и нарежете на ситно моркова, целината, лука и чесъна. Запържете ги в маслото, заедно с мащерката и дафиновия лист. Добавете лещата, налейте бульона и гответе на слаб огън под капак, докато стане готова. След това овкусете със сол и пипер и разбъркайте с руколата.

2.Филетирайте рибата и я почистете от малките костици с пинсета. Отделете и кожата. Запазете главата и костите за бульон. Нарежете филетата на парчета. Полейте ги с малко от зехтина, овкусете със сол и пипер и поръсете с галетата.

3. В тиган загрейте маслото и останалия зехтин, добавете смачканата скилидка чесън и клонка розмарин за овкусяване. Добавете и парчетата риба, гответе от двете страни до златисто. 

4. За соса накълцайте бекона и го запечете на сух тиган до златисто. Трябва да стане хрупкав. Извадете го върху салфетка, за да се охлади от излишната мазнина. Охладете.

5. На водна баня загрейте жълтъците и лимоновия сок, посолете. Малко по малко наливайте разтопеното масло и бъркайте непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Дръпнете готовия сос от котлона и поръсете с бекона.

6. Сервирайте рибата със соса и гарнитурата.


За деца: да
За вегетарианци: не
От предаване:
Рецепта на: Стоян и Лора