Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Доматена супа "Салморехо"

категория 0/5
1. Вземете узрели домати на клонка. Отстранете коронката им и ги нарежете на едро. Сложете ги в блендер и ги смелете. Добавете щипка сол и смелете отново.
2. Прецедете доматите през цедка в купа. Изрежете кората на хляба /не използвайте хляб с квас/ и накъсайте меката част на парчета в купата с доматения сок. разбъркайте добре с ръце, като мачкате хляба. Оставете сместа настрани за 5-10 минути.
3. Отделете белтъците на твърдосварените яйца и ги нарежете на ситно. Вземете по-дебели парчета хамон и ги нарежете на ивички.
4. Смелете отново сместа от домати и хляб в блендер заедно с обелената скилидка чесън. Овкусете със сол и зехтин /подберете по-лек зехтин/. Разбъркайте отново.
5. Сервирайте доматената супа в купички, поръсена с кубчета белтък и ивички хамон /за вегетарианците - без хамон/.


За деца: да
За вегетарианци: не
От предаване:
Рецепта на: Франк Камора