Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пиле тика масала

категория 5/5
1. Сложете ориза в тенджера и го залейте с гореща вода. Водата трябва да е 1-2 пръста над ориза. Овкусете ориза с щипка къри, захлупете тенджерата и оставете да ври 10 минути, докато водата се абсорбира напълно.
2. Нарежете пилешките гърди на парчета. Сложете го в добре загрят тиган с 1 с.л. зехтин и го оставете да се запържи.
3. Нарежете на колелца зеления лук, а чесънът на ситно. Обелете и настържете джинджифила. Щом пилешкото месо е придобило златист цвят, добавете нарязаните продукти.
4. След 1-2 минути добавете сметаната и доматеното пяре. Разбъркайте кърито на слаб огън. Накрая добавете подправките - гарам масала, червен пипер и горчица на прах.
5. Сервирайте ориз за основа, а върху него къри. Поръсете с листа пресен кориандър.


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Лорейн Паскал