Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Печено агнешко бутче върху пюре от карфиол

категория 0/5
1. Накиснете двата вида боб /вместо боб лусака може да използвате боб канелини/ във вода, в отделни съдове, за 1 нощ. Накиснете добре измитата капента в силно солена вода за 1 нощ или използвайте филенца аншоа.
2. Нарежете лука, морковите, селърито и праза на ситно. Загрейте 4-5 с.л. зехтин в дълбока тенджера и пуснете стръка розмарин. Добавете нарязаните зеленчуци и разбъркайте. Добавете двата вида боб и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер и задушете за кратко. Добавете бялото вино и поставете джоланите в тенджерата. захлупете и гответе в предварително загрята фурна на 200 градуса 2-3 часа.
3. Извадете джоланите в чиния и ги оставете настрани.
4. За гремолатата нарежете на ситно листата мента, магданоз и естрагон. Сложете ги в купичка заедно с настърганата лимонова кора и нарязаните осолена капента, черни маслини, каперси и чесън. Разбъркайте и добавете 3 с.л. зехтин.
5. Нарежете карфиола на розички и ги подредете в тавичка. Поръсете с малко зехтин, черен пипер и масло. Печете в предаврително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
6. За пюрето от боб разтопете 2 с.л. масло в тиган и в него запържете щипка черен пипер, листата салвия и стръковете мащерка. След 2-3 минути извадете мащерката и салвията. В тигана добавете половината от боба и зеленчуците, половината запечен карфиол и 1 с.л. гремолата и гответе 5 минути. Накрая добавете печения чесън и сметаната. Пресипете сместа в блендер и пюрирайте.
7. В тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и добавете останалия боб със зеленчуци и останалия запечен карфиол. Гответе 5 минути, след това оставете да поизстине. тогава добавете 1 с.л. от гремолатата и разбъркайте.
8. Оваляйте агнешките джолани в брашно, изтръскайте излишното. Изпържете месото на маслена баня, във фритюрник.
9. На дъното на чиния разстелете от пюрето с карфиол, върху него подредете запържени листа салвия и стръкове мащерка. Сипете от запържените в масло боб и карфиол с гремолата и поставете агнешкия джолан.


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Киран Джетуа