Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Матоке шпецле с диви гъби, бамбук и чесън

категория 0/5
1. Обелете матокето* и ги сложете да се варят на пара до омекване, за около 20 минути. Може да замените матокето с картофи.
2. Обелете бамбуковите стъбла /може да ги замените с аспержи/ и използвайте само вътрешността им. Нарежете я на тънки ивици. Нарежете или накъсайте гъбите.
3. Намачкайте свареното матоке на пюре. Сипете го заедно с млякото м кухненски робот и разбийте добре, до гладкост.
4. В купа сипете брашното и овкусете с индийско орехче и сол. Добавете предварително разбитите яйца и разбъркайте до гладкост. След това добавете пюрето от матоке и мляко и разбъркайте. Сместа трябва да е по-гъста от тази за палачинки. Пресипете сместа в шприц с гладък, много тънък накрайник.
5. Сипете вода в тенджера и я оставете да заври. Шприцовайте тънки ленти във врящата вода. Щом лентите изплуват на повърхността, ги извадете с помощта на решетеста лъжица. Изцедете ги от водата колкото е възможно по-добре. Разстелете ги в тава.
6. Нарежете лютите чушки и обелените скилидки чесън на много ситно. Нарежете магданоза и ригана също на ситно.
7. Загрейте 3-4 с.л. зехтин в тиган и запържете лютите чушки и чесъна в него, за 3-4 минути. Добавете нарязаните бамбук и гъби. Запържете ги, като разбърквате често. Добавете виното. Овкусете със сол и черен пипер, добавете пресните подправки. Добавете шпецлето и разбъркайте добре.
8.  Сервирайте шпецле от матоке, поръсено с пармезан.

*Матоке е вид зелени банани, широко използвани в Африка за готвене


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Киран Джетуа