Печивата на Марта Стюарт
Тройно шоколадова сладоледена торта
04:02Клипове
Епизоди
1
Сушени плодове
+Експертката по сушене и съхраняване на продуктите за дълго време Лида Мередит е на гости в кухнята на Марта, за да сподели своите техники за сушене на плодове. След това Марта ще включи сушени плодове в две традиционни английски рецепти, които ще покаже.
2
Ябълки
+Овощарят Зик Гудбенд ще разкаже за различните видове ябълки, а Марта ще използва някои от тях за два неустоими десерта – ябълков пай на рулца и трислойна ябълкова торта с крем. Накрая, сладкарката Мари-Од Роуз ще покаже своя версия на печени ябълки.
3
Ферментирали млечни продукти
+Марта е поканила фермерът и производител на ферментирали млечни продукти Пол Лачински, за да ни разкаже как точно се правят. Следват две вкусни рецепти – пай със сливи и крем фреш и сладкиш с ревен и шамфъстък.
4
Лимони
+Байрън Мартин е в кухнята на Марта, за да сподели как се отглежда лимоново дърво. А Марта ще ни покаже две вкусни рецепти със свеж лимонов вкус – италианска пица с лимон и сирена и сладкиш с лимон и кафе. Накрая, пекарят Джон Баричели ще направи лимонов суфле тарт.
5
Джинджифил
+Кейси Стайнберг отглежда органичен джинджифил и ще ни разкаже повече за този корен. А Марта ще създаде два възхитителни десерта – мини пайчета с круши и джинджифил и хрупкави бисквити с меласа и джинджифил.
6
Костилкови плодове
+Фермерът Ал Куршейн е на гости на Марта, за да разкаже повече за костилковите плодове. След това Марта ще използва узрели плодове в две традиционни рецепти – клафути с нектарини и сладкиш с праскови.
7
Прясно сирене
+Експертката по сирена Лин Флеминг ще ни покаже как се правят пресните сирена. А след това ще разберем как можем да ги използваме за приготвянето на малки тартове със сирене и крем фреш и торта каноли с рикота. Накрая, пекарят Идън Лешник ще направи невероятен чийзкейк бабка.
8
Овесени ядки
+В епизода Марта ще ни покаже две вкусни рецепти с овесени ядки – галет с манголд и рикота и каубойски бисквити. А модернистичният пекар Франсишко Мигоя ще направи хляб с овесени ядки.
9
Какао
+В този епизод ще научим повече за какаото от експертката по шоколад Ейми Гитар. А Марта ще направи необикновен солен черен хляб с какао и "Шарлота" с кафе и какао. Накрая, кулинарната авторка Вирджиния Уилис ще приготви своя версия на американски пай.
10
Грозде
+Марта е поканила фермера Лин Барън, за да разкаже повече за различните видове грозде. Следват две рецепти с грозде – фокача на винаря и тарт с грозде „Конкорд“. Накрая, кулинарната авторка Мелиса Кларк ще изпече маслени сладкишчета с грозде.
11
Бадеми
+Присила Мартел ще ни запознае с разнообразието от бадеми. А Марта ще ни покаже две специални рецепти – сладоледена торта с хрупкави бадеми и десерт бланманже.
12
Дълготрайни млека
+Експертката Холи Грейнджър ще разкаже повече за производството на различните видове дълготрайни млека, а Марта ще ги използва за приготвянето на меренг пай с маракуя и сладкиш с четири вида мляко. Накрая, Алекс Гуарнашели ще направи кекс с кондензирано мляко.
13
Горски плодове
+Експертката по горски плодове Франка Тантило е на гости на Марта, за да ни разкаже всичко за отглеждането и брането им. След това Марта ще демонстрира приготвянето на два запомнящи се десерта – празничен боровинков тарт и кръмбъл с малини и цариградско грозде.