Тайните на леля Кати

Следващо излъчване

  1. Сряда 16 октомври от 02:40

    Лесни рецепти у дома (Е17 - Сезон 05)

  2. Сряда 16 октомври от 03:10

    Ликьори в тенджерата (Е18 - Сезон 05)

  3. Сряда 16 октомври от 10:00

    Добре съчетани плодове (Е19 - Сезон 05)

Описание

Кати Гормън е бивш финалист в португалската версия на Masterchef. От тогава насам тя си спечели заслужена репутация заради стилa на водене в кухнята - и заради тайните си за готвене - и се превърна в любимите телевизионни готвачи в Португалия.

Епизоди

  • 1

    Малки вкусотии

    +

    Малко и чаровно. Леля Кати ще приготви три ястия в мини дози. За начало, имаме зеленчукови бисквити с млечен сос. Продължаваме с канелони, пълнени с извара, шунка, босилек и спанак. За финал има сочни ролца с ябълка. Малък размер, но голям вкус.

  • 2

    В търсене на оригинални вкусове

    +

    Който не рискува, не печели. Днес ще готвим риба със силни вкусове и в смели комбинации. Кой обича аншоа? Ще я добавим към тесто и към нудли от тиквички. Интересна е сьомгата със сладки картофи и копър. Креативна е и рибата тон с кускус.

  • 3

    Неделна закуска

    +

    Ако неделната закуска е у дома, запишете тези три рецепти. Хляб от тиквички, канела и орехи, сервиран с авокадо и скир. Руло със спанак и пушена сьомга, а за завършек – семейна палачинка с круши и банани. За тези ястия, всички ще скочат от леглата.

  • 4

    Обичаме овесени ядки

    +

    Ако смятате, че овесените ядки са само за десерти, грешите. Днес леля Кати ще приготви три солени ястия с тях. Палачинки от овесени ядки с извара и спанак и поширани яйца, робало на фурна с пържени моркови и за финал яхния от нахут с индийско орехче.

  • 5

    Ястия за всеки ден

    +

    Ежедневните ястия се превръщат в празнични със специални съставки. В супата от карфиол това са къри и бадеми. Към ориза на фурна ще добавим скариди, калмари и чоризо. За десерта ще ползваме шоколад, лешници, кондензирано мляко, и карамел, разбира се!

  • 6

    Ястия за споделяне

    +

    Трите рецепти днес са, за да ги споделим с близките си. За приятелите имаме супа от морски дявол, вдъхновена от Китай. За семейството, имаме телешко със сирена и индийски хляб наан. За десерт имаме шоколадово фондю, в тестена купичка.

  • 7

    Днес царува бобът

    +

    Един от любимите продукти на леля Кати е бобът. В трите рецептите днес той е царят. Започваме с крокети от червен боб, патешко и ориз. Продължаваме с яхния от бял боб и заешко. За финал ще направим тарт с боб и бадеми.

  • 8

    Логиката на картофа

    +

    Днес леля Кати ще отдаде заслуженото признание на картофа. Ще приготви картофени гнезда с бекон, сирене, магданоз и жълтък. Продължава с картофен пай с месо, различни сирена и спанак. Десертът е ирландски кекс от картофи, покрит с шоколад.

  • 9

    Ястия с история

    +

    Днешните рецепти са част от историята ни. Ще приготвим яребица като от времето на крал Карлуш. Ще имаме и пиле с червено вино, в чест на персонаж от португалския живот. Завършваме с екстравагантен пудинг, по оригинална рецепта на абата на Прискош.

  • 10

    Ястия във фурната

    +

    Днес ще приготвим три рецепти във фурната. Започваме с богато пюре с маниока, ямс, картофи и ряпа. За любителите на месото, ще приготвим пиканя с канапе от розмарин и гарнирана със зеленчуци. Накрая имаме ориз с пиле, приготвен а ла патешко с ориз.

  • 11

    Дъга на масата

    +

    Леля Кати вярва, че се храним и с очите и днес ще донесе на масата дъгата с трите рецепти. Ще приготвим тарталети с разноцветни зеленчуци и прошуто. Следва вкусен фалафел с броколи, цвекло и моркови. Завършваме с тарт от ядки, крем и плодове.

  • 12

    Алтернативни сладкиши

    +

    Днес ще се посветим на алтернативните сладкиши. С бадемово масло и без пшенично брашно ще направим сладкиш с бадеми и ягоди. Ще направим бисквитки с масло от кашу и брашно от арарут. И без захар, ще има кокосови бисквити с лимонов крем и меренг.

  • 13

    Защитено наименование за произход

    +

    Днешните три рецепти съдържат поне един продукт със защитено наименование за произход. За предястие имаме хляб с круши и сирене от Ниса. Основното е телешки бургер с лилав лук. За десерт, ябълков сладкиш с бадеми и портвайн.

  • 14

    Идеалното дуо

    +

    Има съставки, добри самостоятелно и още по-добри в дует? Днешните рецепти съдържат идеалните двойки! Ще приготвим царевичен хляб и пастет от хайвер на треска. Основното е класически ориз с наденица. Десертът е от банан, шоколад и бита сметана.

  • 15

    Вечеря на дивана

    +

    В деня за домашно кино, менюто е просто и се сервира на дивана. За начало имаме пилешки кесадили, с леко лют мексикански сос. Продължаваме със спагети с риба тон под формата на пай. За десерт имаме тиквени сладки, залети със солен карамел и орехи.

  • 16

    Празнични дни през цялата година

    +

    За празничните семейни дни, които прекарваме на масата, предлагаме едно от любимите предястия на леля Кати - тарт с босилек, козе сирене и шалот. Основното е любимо на съпруга ѝ – агнешко по градинарски. Децата избраха за десерт шоколадови бисквити.

  • 17

    Лесни рецепти у дома

    +

    Има неща, които приготвени у дома притежават различен вкус. За миг приготвяме две масла – едно с чесън и босилек, и друго от кашу, без лактоза. Ще бутилираме ликьор от кафе и сладко от ягоди и чия. За финал оставяме пуешките наденички с горчичен сос.

    Следващо излъчване
    Сряда 16 октомври от 02:40
    По 24Kitchen
  • 18

    Ликьори в тенджерата

    +

    Понякога малко ликьор внася приятен аромат в ястията. Леля Кати ще направи цялостно меню, базирано на ликьори. Основното е от свинско, сготвено във вишновка, гарнирано с грах. Десертът е вкусен чийзкейк с ликьор кафе и вафлена основа с канела.

    Следващо излъчване
    Сряда 16 октомври от 03:10
    По 24Kitchen
  • 19

    Добре съчетани плодове

    +

    Плодовете не са само за десерт. Ще се убедим в това в трите рецепти днес. За предястие имаме освежаваща морска салата с ананас и сос от авокадо. Следват пуешки гърди, пълнени с ябълки, ядки и бекон. Завършваме с тарталети с малини и лешников крем.

    Следващо излъчване
    Сряда 16 октомври от 10:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък 17 октомври от 02:40
    По 24Kitchen
  • 20

    Вдъхновение от Африка

    +

    Днес отиваме до португалоезичните държави в Африка. В Ангола всеки приготвя паракука, с фъстъци, захар и вода. Рецептата от Кабо Верде е за мекици от сладки картофи и царевично брашно, със скариди. Финалът е за пудинг от Мозамбик от маниока и банан.

    Следващо излъчване
    Сряда 16 октомври от 10:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък 17 октомври от 03:10
    По 24Kitchen
  • 21

    Степен на пикантност - 1-ва, 2-ра или 3-та?

    +

    Подправките правят чудеса във всяко ястие, но коя е правилната доза? За любителите на леко пикантното ще направим крем супа от тиква с чили. За по-издръжливите са филенцата от черно прасе с халапеньо. За всички има леко пикантен шоколадов сладолед.

    Следващо излъчване
    Четвъртък 17 октомври от 10:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Петък 18 октомври от 02:40
    По 24Kitchen
  • 22

    Испанско меню

    +

    Преди години, леля Кати пътуваше реовно до Мадрид. Днес ще ни приготви три любими ястия от там. Крокети с шунка, сочни отвътре и хрупкави отвън. Паеля със скариди, пиле и чоризо. И сладък крем от мляко, яйца и захар, сервиран с канелени бисквитки.

    Следващо излъчване
    Четвъртък 17 октомври от 10:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Петък 18 октомври от 03:10
    По 24Kitchen
  • 23

    От обикновена риба до кралско ястие

    +

    Леля Кати винаги има хек, червена риба и калмари във фризера. Днес ще станат на специални ястия. Хрупкави кюфтенца от хек с майонеза с босилек. Червената риба ще е на филета с бадемова коричка, изпечени във фурната. Завършваме с класическо фрикасе.

    Следващо излъчване
    Петък 18 октомври от 10:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Събота 19 октомври от 02:40
    По 24Kitchen
  • 24

    Рецепти от Бейра

    +

    Богата е кухнята на Бейра. Леля Кати ѝ е почитател и ще приготви за предястие супа от бакла с шунка, карфиол и ориз. Ще замести традиционната яребица с пъдпъдък, гарниран с пръчици от сладки картофи. Десертът е каша с мляко, захар и канела.

    Следващо излъчване
    Петък 18 октомври от 10:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Събота 19 октомври от 03:10
    По 24Kitchen
  • 25

    2 обикновени са равни на едно гениално

    +

    Леля Кати обича семплите неща, както в живота, така и в кухнята. Днес ще обединим рецепти за страхотни ястия! Например, омлет с шунка, гарниран със зеленчуков ориз, пилешки гърди с лимон, картофи и гъби, и накрая - тиквички с дип от скариди.

    Следващо излъчване
    Понеделник 21 октомври от 10:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Вторник 22 октомври от 02:45
    По 24Kitchen
  • 26

    Пикник за рожден ден

    +

    Все по-често празнуваме рожден ден в парка или на плажа. С каква храна? Леля Кати ни дава три предложения: кифлички с две плънки – от наденица и от шунка и кашкавал, оризови блокчета с яйца, царевица, моркови и спанак и гигантска вафла вместо торта.

    Следващо излъчване
    Понеделник 21 октомври от 10:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Вторник 22 октомври от 03:10
    По 24Kitchen
  • 27

    Глезотийки за чантата

    +

    След раждането на децата си, леля Кати е свикнала винаги да има нещо за похапване в чантата. Ще приготвим вкусни пръчици с домати, ядки, сирене и риган. Следват засищащи мъфини с киноа, спанак и босилек. Ще завършим с морковен сладкиш с шоколад.

    Следващо излъчване
    Вторник 22 октомври от 10:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Сряда 23 октомври от 02:45
    По 24Kitchen
  • 28

    От Алентежу, с любов

    +

    Леля Кати обича кухнята на Алентежу заради съставките. Една от тях е хлябът, но той никога не е сам, ще бъде в супа. След това ще направи трохи по алентежански с аспержи и ребърца. Ще завърши с традиционен сладкиш Серикая.

    Следващо излъчване
    Вторник 22 октомври от 10:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Сряда 23 октомври от 03:10
    По 24Kitchen
  • 29

    Риба за нула време

    +

    Леля Кати предлага три прости рибни ястия. Набързо ще приготви лимонова писия върху канапе от сладки картофи, моркови и пащърнак, кюфтета от риба тон с печени картофи в масло. Завършваме с пресни филета от треска, гарнирани с кремообразна полента.

    Следващо излъчване
    Сряда 23 октомври от 10:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък 24 октомври от 02:45
    По 24Kitchen
  • 30

    Паста, каквато не сте виждали

    +

    Днес леля Кати ни предлага много оригинални комбинации: лазаня със зеленчуци и доматен сос в интересна форма, спагети "Неро ди сепия", напоени със сос от червено вино и риба тон, а за финал ще има пържена паста с два пикантни соса.

    Следващо излъчване
    Сряда 23 октомври от 10:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък 24 октомври от 03:10
    По 24Kitchen
  • 31

    Предизвикателство - 3 рецепти, 1 тиган

    +

    Кухнята е едно постоянно предизвикателство. Днес летвата е висока, защото леля Кати ще сготви само в тиган – за любителите на сочното месо има месно руло с боб и розмарин, пица с пиле и сирене, а за десерт - кекс, поднесен с йогурт и ягоди.

    Следващо излъчване
    Четвъртък 24 октомври от 10:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Петък 25 октомври от 02:45
    По 24Kitchen
  • 32

    Имало едно време в Исландия

    +

    Леля Кати проучва Исландия. Днес ще видим три от рецептите, които откри – ръжен хляб със сьомга и винегрет от копър и водка. Филета от прясна треска на фурна с кашкавал, поднесени с картофени рулца. И любимата на децата какаова супа със сладолед.

    Следващо излъчване
    Четвъртък 24 октомври от 10:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Петък 25 октомври от 03:10
    По 24Kitchen
  • 33

    Три рецепти с едно пиле

    +

    С едно пиле леля Кати ще приготви три рецепти за четирима. За начало вкусна супа с дреболии, царевични трохи и бекон. Продължаваме с лимонови лингуини с броколи и много кашкавал. И завършваме с красив пилешки пудинг с кимион, в стил 80-те.

    Следващо излъчване
    Петък 25 октомври от 10:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Събота 26 октомври от 02:45
    По 24Kitchen
  • 34

    Филмова храна

    +

    За тези, които като леля Кати обичат да опитват у дома рецептите от екрана ще приготвим вкусна и лека царевична супа от "Дяволът носи Прада", пиле с чили и соев сос от "Анна и кралят" и огърските пръсти на Шрек с брашно, захар и още нещо.

    Следващо излъчване
    Петък 25 октомври от 10:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Събота 26 октомври от 03:10
    По 24Kitchen
  • 35

    Супи от цял свят

    +

    На трапезата на леля Кати винаги присъства супа. Ще ни покаже своя версия на унгарския гулаш с месо, чушки и червено вино. От Еквадор ще приготви супа с риба тон, маниока и домати, а накрая - австралийска супа от тиква и макадамия с гризини.

    Следващо излъчване
    Понеделник 28 октомври от 10:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Вторник 29 октомври от 02:45
    По 24Kitchen
  • 36

    Коктейл парти

    +

    Леля Кати често кани гости на вечеря. Последният път, всеки донесе ястие с коктейл. Топ три на ястията са: доматена крем супа с нотка джин, пържоли на фурна с целина, картофи и шалот и сос от Блъди Мери и за финал - мохито в лъжица. Време за парти!

    Следващо излъчване
    Понеделник 28 октомври от 10:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Вторник 29 октомври от 03:10
    По 24Kitchen
  • 37

    Да оползотворим рибата

    +

    Ако смятате, че морската храна не се харесва на много хора, вижте трите ни рецепти днес. С червен боб и морски дарове ще направим вкусно чили, следва попара със скариди и царевичен хляб, а за традиционалистите няма нищо по-добро от варена риба.

    Следващо излъчване
    Вторник 29 октомври от 10:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Сряда 30 октомври от 02:45
    По 24Kitchen
  • 38

    Цвеклото: звездата на компанията

    +

    Днес леля Кати предлага три рецепти с цвекло. Защо не пица с цвекло? Добавяме козе сирене, аспержи, домат, изглежда красиво и вкусно! Ще направим яйца с ориз. Накрая имаме цвекло с шоколад - повече от идеална комбинация. Днес е денят на цвеклото!

    Следващо излъчване
    Вторник 29 октомври от 10:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Сряда 30 октомври от 03:10
    По 24Kitchen
  • 39

    Вкусове от Рибатежу

    +

    Наскоро леля Кейти преоткри кухнята на провинция Рибатежу. Ще ни покаже зелева яхния с хляб, чесън и зехтин, агнешко шкембе на скара с боб и дълги и тънки банички от Сантарейн, пълнени с яйчен крем.

    Следващо излъчване
    Сряда 30 октомври от 10:00
    По 24Kitchen
  • 40

    Месо, което почти никога не готвим

    +

    Леля Кати работи с всякакви видове меса. Днес ще приготви паниран телешки език миланезе, поднесен с доматен винегрет с чушки, джолан в червено вино със смачкани картофи и ябълки и пуешки крилца на фурна, с патладжан и много моцарела.

    Следващо излъчване
    Сряда 30 октомври от 10:30
    По 24Kitchen
  • 41

    Хляб във всяка рецепта

    +

    Днес хлябът е герой в трите ни рецепти. С многозърнест хляб ще направим тарталети, пълнени със сирене и колбаси. Ръженият хляб ще поставим в тава за основа и ще му добавим моцарела и наденица. За финал имаме хлебчета с шоколад и сладко от сливи.

  • 42

    Рецептите на моя екип

    +

    Леля Кати ще изненада своя екип с три много специални рецепти. Майска торта с шоколад, канела и мед. Следва лесен кекс със зехтин, белтъци и кафе. За финал - кекс от орехи и яйчен крем, с галета и без брашно!

  • 43

    Национални пушени храни

    +

    Надениците и шунката са част от неустоимото меню на леля Кати, защото имат дарбата да превръщат всяко ястие в специалитет! Днес тя ще ни представи кнедли от сладък картоф с чоризо! Следва киш с наденица и хрупкава коричка от чоризо.

  • 44

    Коледа

    +

    Семейство, претрупана маса и споделяне. За леля Кати Коледата се изразява точно в това. За трапезата си, тя обича да приготвя различни ястия, използвайки традиционни продукти. Весела Коледа на всички!