Тайните на леля Кати
Следващо излъчване
Четвъртък 28 септември от 11:55
Вкусове от Рибатежу (Е39 - Сезон 05)
Четвъртък 28 септември от 12:20
Месо, което почти никога не готвим (Е40 - Сезон 05)
Четвъртък 28 септември от 19:30
Месо, което почти никога не готвим (Е40 - Сезон 05)
Епизоди
1
Малки вкусотии
+Малко и чаровно. Леля Кати ще приготви три ястия в мини дози. За начало, имаме зеленчукови бисквити с млечен сос. Продължаваме с канелони, пълнени с извара, шунка, босилек и спанак. За финал има сочни ролца с ябълка. Малък размер, но голям вкус.
2
В търсене на оригинални вкусове
+Който не рискува, не печели. Днес ще готвим риба със силни вкусове и в смели комбинации. Кой обича аншоа? Ще я добавим към тесто и към нудли от тиквички. Интересна е сьомгата със сладки картофи и копър. Креативна е и рибата тон с кускус.
3
Неделна закуска
+Ако неделната закуска е у дома, запишете тези три рецепти. Хляб от тиквички, канела и орехи, сервиран с авокадо и скир. Руло със спанак и пушена сьомга, а за завършек – семейна палачинка с круши и банани. За тези ястия, всички ще скочат от леглата.
4
Обичаме овесени ядки
+Ако смятате, че овесените ядки са само за десерти, грешите. Днес леля Кати ще приготви три солени ястия с тях. Палачинки от овесени ядки с извара и спанак и поширани яйца, робало на фурна с пържени моркови и за финал яхния от нахут с индийско орехче.
5
Ястия за всеки ден
+Ежедневните ястия се превръщат в празнични със специални съставки. В супата от карфиол това са къри и бадеми. Към ориза на фурна ще добавим скариди, калмари и чоризо. За десерта ще ползваме шоколад, лешници, кондензирано мляко, и карамел, разбира се!
6
Ястия за споделяне
+Трите рецепти днес са, за да ги споделим с близките си. За приятелите имаме супа от морски дявол, вдъхновена от Китай. За семейството, имаме телешко със сирена и индийски хляб наан. За десерт имаме шоколадово фондю, в тестена купичка.
7
Днес царува бобът
+Един от любимите продукти на леля Кати е бобът. В трите рецептите днес той е царят. Започваме с крокети от червен боб, патешко и ориз. Продължаваме с яхния от бял боб и заешко. За финал ще направим тарт с боб и бадеми.
8
Логиката на картофа
+Днес леля Кати ще отдаде заслуженото признание на картофа. Ще приготви картофени гнезда с бекон, сирене, магданоз и жълтък. Продължава с картофен пай с месо, различни сирена и спанак. Десертът е ирландски кекс от картофи, покрит с шоколад.
9
Ястия с история
+Днешните рецепти са част от историята ни. Ще приготвим яребица като от времето на крал Карлуш. Ще имаме и пиле с червено вино, в чест на персонаж от португалския живот. Завършваме с екстравагантен пудинг, по оригинална рецепта на абата на Прискош.
10
Ястия във фурната
+Днес ще приготвим три рецепти във фурната. Започваме с богато пюре с маниока, ямс, картофи и ряпа. За любителите на месото, ще приготвим пиканя с канапе от розмарин и гарнирана със зеленчуци. Накрая имаме ориз с пиле, приготвен а ла патешко с ориз.
11
Дъга на масата
+Леля Кати вярва, че се храним и с очите и днес ще донесе на масата дъгата с трите рецепти. Ще приготвим тарталети с разноцветни зеленчуци и прошуто. Следва вкусен фалафел с броколи, цвекло и моркови. Завършваме с тарт от ядки, крем и плодове.
12
Алтернативни сладкиши
+Днес ще се посветим на алтернативните сладкиши. С бадемово масло и без пшенично брашно ще направим сладкиш с бадеми и ягоди. Ще направим бисквитки с масло от кашу и брашно от арарут. И без захар, ще има кокосови бисквити с лимонов крем и меренг.
13
Защитено наименование за произход
+Днешните три рецепти съдържат поне един продукт със защитено наименование за произход. За предястие имаме хляб с круши и сирене от Ниса. Основното е телешки бургер с лилав лук. За десерт, ябълков сладкиш с бадеми и портвайн.
14
Идеалното дуо
+Има съставки, добри самостоятелно и още по-добри в дует? Днешните рецепти съдържат идеалните двойки! Ще приготвим царевичен хляб и пастет от хайвер на треска. Основното е класически ориз с наденица. Десертът е от банан, шоколад и бита сметана.
15
Вечеря на дивана
+В деня за домашно кино, менюто е просто и се сервира на дивана. За начало имаме пилешки кесадили, с леко лют мексикански сос. Продължаваме със спагети с риба тон под формата на пай. За десерт имаме тиквени сладки, залети със солен карамел и орехи.
16
Празнични дни през цялата година
+За празничните семейни дни, които прекарваме на масата, предлагаме едно от любимите предястия на леля Кати - тарт с босилек, козе сирене и шалот. Основното е любимо на съпруга ѝ – агнешко по градинарски. Децата избраха за десерт шоколадови бисквити.
17
Лесни рецепти у дома
+Има неща, които приготвени у дома притежават различен вкус. За миг приготвяме две масла – едно с чесън и босилек, и друго от кашу, без лактоза. Ще бутилираме ликьор от кафе и сладко от ягоди и чия. За финал оставяме пуешките наденички с горчичен сос.
18
Ликьори в тенджерата
+Понякога малко ликьор внася приятен аромат в ястията. Леля Кати ще направи цялостно меню, базирано на ликьори. Основното е от свинско, сготвено във вишновка, гарнирано с грах. Десертът е вкусен чийзкейк с ликьор кафе и вафлена основа с канела.
19
Добре съчетани плодове
+Плодовете не са само за десерт. Ще се убедим в това в трите рецепти днес. За предястие имаме освежаваща морска салата с ананас и сос от авокадо. Следват пуешки гърди, пълнени с ябълки, ядки и бекон. Завършваме с тарталети с малини и лешников крем.
20
Вдъхновение от Африка
+Днес отиваме до португалоезичните държави в Африка. В Ангола всеки приготвя паракука, с фъстъци, захар и вода. Рецептата от Кабо Верде е за мекици от сладки картофи и царевично брашно, със скариди. Финалът е за пудинг от Мозамбик от маниока и банан.
21
Степен на пикантност - 1-ва, 2-ра или 3-та?
+Подправките правят чудеса във всяко ястие, но коя е правилната доза? За любителите на леко пикантното ще направим крем супа от тиква с чили. За по-издръжливите са филенцата от черно прасе с халапеньо. За всички има леко пикантен шоколадов сладолед.
22
Испанско меню
+Преди години, леля Кати пътуваше реовно до Мадрид. Днес ще ни приготви три любими ястия от там. Крокети с шунка, сочни отвътре и хрупкави отвън. Паеля със скариди, пиле и чоризо. И сладък крем от мляко, яйца и захар, сервиран с канелени бисквитки.
23
От обикновена риба до кралско ястие
+Леля Кати винаги има хек, червена риба и калмари във фризера. Днес ще станат на специални ястия. Хрупкави кюфтенца от хек с майонеза с босилек. Червената риба ще е на филета с бадемова коричка, изпечени във фурната. Завършваме с класическо фрикасе.
24
Рецепти от Бейра
+Богата е кухнята на Бейра. Леля Кати ѝ е почитател и ще приготви за предястие супа от бакла с шунка, карфиол и ориз. Ще замести традиционната яребица с пъдпъдък, гарниран с пръчици от сладки картофи. Десертът е каша с мляко, захар и канела.
25
2 обикновени са равни на едно гениално
+Леля Кати обича семплите неща, както в живота, така и в кухнята. Днес ще обединим рецепти за страхотни ястия! Например, омлет с шунка, гарниран със зеленчуков ориз, пилешки гърди с лимон, картофи и гъби, и накрая - тиквички с дип от скариди.
26
Пикник за рожден ден
+Все по-често празнуваме рожден ден в парка или на плажа. С каква храна? Леля Кати ни дава три предложения: кифлички с две плънки – от наденица и от шунка и кашкавал, оризови блокчета с яйца, царевица, моркови и спанак и гигантска вафла вместо торта.
27
Глезотийки за чантата
+След раждането на децата си, леля Кати е свикнала винаги да има нещо за похапване в чантата. Ще приготвим вкусни пръчици с домати, ядки, сирене и риган. Следват засищащи мъфини с киноа, спанак и босилек. Ще завършим с морковен сладкиш с шоколад.
28
От Алентежу, с любов
+Леля Кати обича кухнята на Алентежу заради съставките. Една от тях е хлябът, но той никога не е сам, ще бъде в супа. След това ще направи трохи по алентежански с аспержи и ребърца. Ще завърши с традиционен сладкиш Серикая.
29
Риба за нула време
+Леля Кати предлага три прости рибни ястия. Набързо ще приготви лимонова писия върху канапе от сладки картофи, моркови и пащърнак, кюфтета от риба тон с печени картофи в масло. Завършваме с пресни филета от треска, гарнирани с кремообразна полента.
30
Паста, каквато не сте виждали
+Днес леля Кати ни предлага много оригинални комбинации: лазаня със зеленчуци и доматен сос в интересна форма, спагети "Неро ди сепия", напоени със сос от червено вино и риба тон, а за финал ще има пържена паста с два пикантни соса.
31
Предизвикателство - 3 рецепти, 1 тиган
+Кухнята е едно постоянно предизвикателство. Днес летвата е висока, защото леля Кати ще сготви само в тиган – за любителите на сочното месо има месно руло с боб и розмарин, пица с пиле и сирене, а за десерт - кекс, поднесен с йогурт и ягоди.
32
Имало едно време в Исландия
+Леля Кати проучва Исландия. Днес ще видим три от рецептите, които откри – ръжен хляб със сьомга и винегрет от копър и водка. Филета от прясна треска на фурна с кашкавал, поднесени с картофени рулца. И любимата на децата какаова супа със сладолед.
33
Три рецепти с едно пиле
+С едно пиле леля Кати ще приготви три рецепти за четирима. За начало вкусна супа с дреболии, царевични трохи и бекон. Продължаваме с лимонови лингуини с броколи и много кашкавал. И завършваме с красив пилешки пудинг с кимион, в стил 80-те.
34
Филмова храна
+За тези, които като леля Кати обичат да опитват у дома рецептите от екрана ще приготвим вкусна и лека царевична супа от "Дяволът носи Прада", пиле с чили и соев сос от "Анна и кралят" и огърските пръсти на Шрек с брашно, захар и още нещо.
35
Супи от цял свят
+На трапезата на леля Кати винаги присъства супа. Ще ни покаже своя версия на унгарския гулаш с месо, чушки и червено вино. От Еквадор ще приготви супа с риба тон, маниока и домати, а накрая - австралийска супа от тиква и макадамия с гризини.
36
Коктейл парти
+Леля Кати често кани гости на вечеря. Последният път, всеки донесе ястие с коктейл. Топ три на ястията са: доматена крем супа с нотка джин, пържоли на фурна с целина, картофи и шалот и сос от Блъди Мери и за финал - мохито в лъжица. Време за парти!
37
Да оползотворим рибата
+Ако смятате, че морската храна не се харесва на много хора, вижте трите ни рецепти днес. С червен боб и морски дарове ще направим вкусно чили, следва попара със скариди и царевичен хляб, а за традиционалистите няма нищо по-добро от варена риба.
38
Цвеклото: звездата на компанията
+Днес леля Кати предлага три рецепти с цвекло. Защо не пица с цвекло? Добавяме козе сирене, аспержи, домат, изглежда красиво и вкусно! Ще направим яйца с ориз. Накрая имаме цвекло с шоколад - повече от идеална комбинация. Днес е денят на цвеклото!
39
Вкусове от Рибатежу
+Наскоро леля Кейти преоткри кухнята на провинция Рибатежу. Ще ни покаже зелева яхния с хляб, чесън и зехтин, агнешко шкембе на скара с боб и дълги и тънки банички от Сантарейн, пълнени с яйчен крем.
Следващо излъчванеЧетвъртък 28 септември от 11:55По 24KitchenСледващо излъчванеПетък 29 септември от 05:10По 24Kitchen40
Месо, което почти никога не готвим
+Леля Кати работи с всякакви видове меса. Днес ще приготви паниран телешки език миланезе, поднесен с доматен винегрет с чушки, джолан в червено вино със смачкани картофи и ябълки и пуешки крилца на фурна, с патладжан и много моцарела.
Следващо излъчванеЧетвъртък 28 септември от 12:20По 24KitchenСледващо излъчванеЧетвъртък 28 септември от 19:30По 24Kitchen41
Хляб във всяка рецепта
+Днес хлябът е герой в трите ни рецепти. С многозърнест хляб ще направим тарталети, пълнени със сирене и колбаси. Ръженият хляб ще поставим в тава за основа и ще му добавим моцарела и наденица. За финал имаме хлебчета с шоколад и сладко от сливи.
Следващо излъчванеПетък 29 септември от 11:55По 24KitchenСледващо излъчванеСъбота 30 септември от 05:10По 24Kitchen42
Рецептите на моя екип
+Леля Кати ще изненада своя екип с три много специални рецепти. Майска торта с шоколад, канела и мед. Следва лесен кекс със зехтин, белтъци и кафе. За финал - кекс от орехи и яйчен крем, с галета и без брашно!
Следващо излъчванеПетък 29 септември от 12:20По 24KitchenСледващо излъчванеПетък 29 септември от 19:30По 24Kitchen43
Национални пушени храни
+Надениците и шунката са част от неустоимото меню на леля Кати, защото имат дарбата да превръщат всяко ястие в специалитет! Днес тя ще ни представи кнедли от сладък картоф с чоризо! Следва киш с наденица и хрупкава коричка от чоризо.
Следващо излъчванеПонеделник 2 октомври от 11:40По 24KitchenСледващо излъчванеПонеделник 2 октомври от 19:10По 24Kitchen44
Коледа
+Семейство, претрупана маса и споделяне. За леля Кати Коледата се изразява точно в това. За трапезата си, тя обича да приготвя различни ястия, използвайки традиционни продукти. Весела Коледа на всички!
Следващо излъчванеПонеделник 2 октомври от 12:20По 24Kitchen