Тайните на леля Кати

Тайните на леля Кати

Описание

Катя Гоармон е финалист в „Мастършеф“ Португалия. Оттогава досега е изградила добра репутация благодарение на естествения си стил на презентиране на ястията, както и на кулинарните си похвати. Тя е един от любимите телевизионни готвачи на Португалия. Предаванията ѝ винаги са пълни с вкусна храна и интересни истории от личния ѝ живот.

Епизоди

  • 1

    Преоткрито

    +

    Днес за начало Кати ще приготви бакла със свински ребра и традиционни наденички, но сервирани под формата на хапки. След това ще има савойско зеле, пълнено с прясна наденица, а накрая – триъгълна торта с пълнеж от ядки и шоколад.

  • 2

    Яйца

    +

  • 3

    Киноа

    +

    Днес леля Кати ще приготви кексчета с киноа и треска, киноа с патешко и чоризо за по-специален вкус, а за десерт - яйчени кестени с брашно от киноа.

  • 4

    Лакомства на различни езици

    +

    Днес леля Кати ще ни отведе във Франция, Германия и Китай. Обиколката ще бъде посветена на десертите, които могат да се приготвят за по-малко от 30 минути.

  • 5

    Леко и здравословно

    +

    Здравословните рецепти днес включват пълнени тиквички с рататуй, кремообразна риба треска и панакота с маракуя.

  • 6

    Вино и сирене

    +

    Вдъхновена от Бакхус, леля Кати ще приготви три ястия с вино и сирене. Първо ще направи лучена супа, следва петел с вино, а за десерт – шоколадова торта с червено вино, сервирана със сметана с порто.

  • 7

    Пътешествие из моята страна

    +

  • 8

    Яхнии

    +

  • 9

    Сладки изкушения без захар

    +

  • 10

    Хляб

    +

  • 11

    Тапас и закуски

    +

  • 12

    Рецепти без лактоза

    +

  • 13

    Ароматни подправки

    +

  • 14

    Хиляда и една нощ

    +

  • 15

    Брашно

    +

  • 16

    Пайове и малки пайчета

    +

  • 17

    Шоколадова фабрика

    +

  • 18

    Прясна паста

    +

  • 19

    Пълна къща

    +

  • 20

    Хамбургер

    +

  • 21

    Закуски

    +

  • 22

    Без глутен

    +

  • 23

    Картофи

    +

  • 24

    Риба треска

    +

  • 25

    Мусове и суфлета

    +

  • 26

    Пайове

    +

  • 27

    Зелено – зеленчуци и плодове

    +

  • 28

    Ориз

    +

  • 29

    Пълнени ястия

    +

  • 30

    Любимо семейство

    +

  • 31

    Гъби

    +

    Днес леля Кати ще отдаде почит на един от любимите си продукти – гъбите. За предястие тя ще приготви пълнени печурки с кейл, основното ще бъде кордон бльо с пуешко, настъргано сирене и гъби и накрая – кошнички от картофи с пълнеж от гъби.

  • 32

    Лакомства за деца

    +

    Днес леля Кати ще приготви сладки лакомства за деца, които обикновено им забраняваме да ядат – многоцветни спираловидни близалки, донъти с шоколадова декорация и накрая - енергийни барчета.

  • 33

    Пролет

    +

    Днес леля Кати ще чества пролетта с три забавни и цветни ястия – скариди с биск от раци, кебап с кейл и боб и жълта торта „Мимоза“.

  • 34

    Цитруси

    +

  • 35

    Свещените сардини

    +

    Както много португалци, и леля Кати обича сардини. Днес тя ще ги приготви по различен начин. За предястие ще направи пудинг със сардини, домати и чушки и сос от маслини, а след това ще изпържи кюфтета със сардини, такива каквито не сте опитвали.

  • 36

    Азия с Мануел Фернандес

    +

    Днес специален гост на леля Кати е Мануел Фернандес, с когото ще приготвят три азиатски рецепти. Предястието ще бъде уонтон със свинско и сладко-кисел сос, следва къри с телешко и сладки картофи, а за десерт – кокосов сладолед с хрупкави фъстъци и манго.

  • 37

    Салати

    +

    Днешният епизод е посветен на салатите. Леля Кати първо ще направи салата с миди, след това салата със заешко и чушки, а накрая – вкусна салата с ананас.

  • 38

    Плодове

    +

    Всички знаем, че плодовете са полезни, но защо трябва да ги ядем само като десерт. Днес леля Кати ще приготви супер ароматна плодова супа, след това пълнена пуйка с круши и орехи, придружена от портокалов ориз, а за десерт – ябълков крамбъл.

  • 39

    Терин

    +

    Терините са имали своето време на слава. В памет на това време леля Кати ще приготви три сладки и солени терина, подходящи за всички вкусове.

  • 40

    Морска храна

    +

    Днес леля Кати ще приготви три рецепти, които ни напомнят за приятните моменти, прекарани със семейството и приятели, с аромат на море.

  • 41

    Подправки

    +

    Днешните три рецепти са в чест на откриването на подправките. Първото ястие е свинско с кускус и много индийски подправки, следва бавно готвено агнешко с шафран, джинджифил и канела, а за десерт – английски кейк.

  • 42

    Лятно освежаващо меню

    +

    Днес леля Кати ще представи свежи и леки ястия, подходящи за горещите сезони. Първият деликатес е чийзкейк с шунка, следва витело тонато, а накрая ягодов сладолед между гофрети.

  • 43

    Студени супи

    +

    Леля Кати ще приготви три супи – супа от червено цвекло, студена супа „Вишисоаз“ и гаспачо под формата на пудинг.

  • 44

    Коледа

    +

    Леля Кати обожава Коледа. Тя обича да събира цялото семейството и да ги поглези с вкусна храна и подаръци. Днес тя ще сподели три от нейните най-ценни коледни рецепти.