Скандинавска кухня със Сара Ла Фонтейн

Скандинавска кухня със Сара Ла Фонтейн

Описание

Родената в Америка и живееща в Хелзинки, водеща на кулинарни предавания и авторка на готварски книги, Сара ла Фонтейн, предприема пътешествие из скандинавската кухня. За нея вкусът на Скандинавия далеч не е само риба и картофи. 
С любопитството си към различните кухни и с любовта си към храната Сара създава нови, модерни рецепти, достойни да се превърнат в класически. За своите рецепти Сара използва свежи плодове, дива риба, традиционен дивеч и екологично чисти зеленчуци. Тези скандинавски деликатеси не са за изпускане!

Телевизионната поредица е заснета в стилния апартамент на Сара в Хелзинки, както и из цяла Финландия. Първи епизод е посветен на финландската сауна и здравословната финландска кухня.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Финландски корени - сауна и кълнове

  +

  Днес всичко се върти около сауната и здравословните скандинавски ястия. Сара успява да изненада приятелките си с карпачио от цвекло, салата със сьомга и чудесен мус.

 • 2

  Природните съкровища на Сара

  +

  Сара трябва да избере хубави гъби, тъй като е поканила майка си за вечеря. Сара ще приготви за вечеря бургери с месо от лос и панакота с боровинки - любимият десерт на майка ѝ.

 • 3

  Руското угощение на Сара

  +

  Сара приготвя руско меню за купон, където гостите ще се насладят на блини, шиш от мечка и желе от шампанско.

 • 4

  Скандинавските горски плодове на Сара

  +

  Сара приготвя три вкусни гозби с любимите си горски плодове.

 • 5

  Градските природни рецепти на Сара

  +

  Днес менюто на Сара е вдъхновено от скандинавската природа и тя ще обнови някои класически рецепти с различен завършек - пица, равиоли с бяла риба и боровинки, както и кекс с ягоди.

 • 6

  Най-любимите рецепти на Сара

  +

  Сара се наслаждава на един летен ден извън Хелзинки като приготвя някои от любимите си рецепти. Запечена салата от брюкселско зеле, еленско с пащърнак и финландския десерт кекс Рюнеберг.

 • 7

  Ловът за боровинки на Сара

  +

  Сара приготвя цветни рецепти, които да заснеме за новата си готварска книга. За тази цел тя пътува до близкия национален парк, където може да набере малко пресни боровинки за мъфини, а също и опушено месо от мус за салата.

 • 8

  Традициите на Сара

  +

  Сара ни показва класически рецепти с някои добавки - еленско месо с женско биле, овесени сладки с червени боровинки и класически карелиански пай.

 • 9

  Горските ухания на Сара

  +

  Сара приготвя задушено агнешко със земни аромати, чоризо от мус, както и ризото с цвекло. За десерт - кафе с канелен пудинг.

 • 10

  Цветното парти меню на Сара

  +

  Сара организира парти по случай отварянето на ново студио на нейни приятели с цветни изкушения - глазирани минипонички, салата Цезар със скандинавски дъх и горски пунш.

 • 11

  Лютите зимни рецепти на Сара

  +

  Студените зими предразполагат към топли ястия. Сара избира най-добрите стоплящи зимни храни, които включват мексиканска пилешка салата, еспресо с шоколад и чили, мартини, както и тако от хрупкава бяла риба.

 • 12

  Азиатската фюжън кухня на Сара

  +

  Сара е вдъхновена от нейния китайския приятел и тя приготвя няколко класически азиатски рецепти със скандинавски влияния в тях.

 • 13

  Зелената кухня на Сара

  +

  Днес менюто включва зелени зеленчуци, кълнове и други пресни съставки, които Сара превръща в здравословно зелено меню, допълнено от скандинавска сьомга и шоколад с горски плодове.

 • 14

  Скандинавската морска храна на Сара

  +

  Рибата без съмнение е кралят на скандинавската кухня. Днес Сара ще приготви нейната гурме супа от риба, класическа скандинавска риба и чипс и екологично чист замразен йогурт.

 • 15

  Селските рецепти на Сара

  +

  Сара кани своите приятели на гости в хижата, а менюто включва само органични продукти.

Рецепти