Описание
Рудолф посещава европейски градове, известни със сладкишите си. Опитва най-известните лакомства и проучва техните тайни. След това се връща в пекарната и създава рецепти, вдъхновени от видяното.
Рудолф посещава европейски градове, известни със сладкишите си. Опитва най-известните лакомства и проучва техните тайни. След това се връща в пекарната и създава рецепти, вдъхновени от видяното.
В първия епизод Рудолф открива вкуса на Виена. В кафене, в което бабите имат думата, заедно приготвят вкусен гугелхупф. Това вдъхновява Рудолф да направи своя версия в пекарната си.
Младият виенски сладкар Мануел прави пухкави канелени кифлички в свой стил. С Рудолф се залавят с тези деликатеси, вдъхновени от ябълковия щрудел.
В този град битата сметана и маслото не се пестят. Веганската пекарна на мама Габриел и дъщерята Киара доказва, че вкусни сладкиши стават и без тях. Черпят Рудолф с торта Сахер, а той приготвя шоколадово руло с кафе.
В хотел „Империал“ Рудолф се среща с майстор-сладкарят Кристиян, който му разказва за елегантната шоколадова торта „Империал“. Среща се и с колегата си Лео. Този път приготвя вкусни австрийски бисквити.
В този епизод 13 килограма захарен сироп се превръщат в шест хиляди вкусни, ръчно направени бонбони. Рудолф опитва най-големия и вкусен виенски шницел. За десерт приготвя сладки питки с ванилов сос.
Рудолф е в Копенхаген. Дания се свързва със „смореброд“ - богат сандвич, който е по-скоро като солен сладкиш. Шеф Магнъс показва на Рудолф как го превръща в произведение на изкуството. На свой ред Рудолф го превръща в торта в пекарната си.
В Дания обичат сладки рулца с кафето или за закуска. Рудолф наблюдава пекаря Джими как приготвя този деликатес. Рудолф открива още какви кулинарни чудеса се творят с овесена каша. В пекарната си използва вдъхновението си за вкусен овесен хляб.
Меренг върху вкусна основа, полят с шоколад. В пекарната на Ласи пред Рудолф се открива нов свят. Комбинацията от японски и датски вдъхновения в сладкарството предлага творения със специални вкусове. Рудолф приготвя плодова торта с мус от скир.
Джейкъб и Габи са готвили в топ ресторанти. Днес правят превъзходен вариант на старомодната датска маслена бисквита. Рудолф се черпи с датски хотдог. В пекарната е време за бисквити от домашно тесто и Рудолф прави вкусни претцели.
В този епизод Рудолф е на курс по десерти при шеф Сорен Селин. Открива значението на датската концепция за „хюга“. В пекарната приготвя вкусен пай с ревен и гренадин.
Рудолф пристига в Лисабон. „Паштел де ната“ е най-прочутият и най-стар сладкиш тук. Ще разбере ли тайната рецепта? Португалците обичат също луксозни сандвичи, като франсезиня. Впечатлен от ястието, Рудолф прави своя сладка версия в пекарната.
Тези разнообразни кексчета не са само португалски. Но това не е причина да не посетите сестрите Ана и Соня в Лисабон. Дамите изненадват Рудолф със сандвич с печено месо в любимото им заведение. Познайте какво ще приготви Рудолф в пекарната си?
Рудоолф работи заедно с колегата си Джоана Бариос. Двамата правят любимата й торта с мед и орехи. След това хапват крокети с агнешко. За сладък финал Рудолф показва как се прави мус от червено порто с топки от пъпеш.
В Португалия обожават риба. Освен много сладки неща, ще намерите също пържени и солени деликатеси. Един от най-известните е "паштел де бакалау". Задължителен кулинарен сувенир е консерва сардини. Рудолф завършва епизода с вкусни рибени кюфтета.
Прясна извара, яйца, захар и канела са съставките за вкусни кейжадаш. Рудолф посещава семейна пекарна, в която ги правят от поколения. Ще видим какви вкусни португалски бисквити ще излязат от фурната в пекарната.
Рудолф пристига в града на бисквитите, гофретите и шоколада – Антверпен. Шеф Роджър ван Дам му дава урок по правене на гофрети. За десерт се наслаждава на изискан шоколадов десерт. Вдъхновен, приготвя солени гофрети в пекарната си.
Рудолф надниква в цеха на най-прочутия фламандски шоколатиер Доминик Персон. Със сина му Джулиъс са превърнали бонбоните в изкуство. За сладкарката Марсела бисквити и шоколад е идеалното съчетание. Рудолф също работи с шоколад в пекарната си.
Рудолф прави кулинарна разходка с гид Танги. Научава се да прави Антверпенски ръце и разбира какво пият и хапват фламандците по време на Щастливия час Рудолф прави бисквити с лимонов крем.
Рудолф посещава колегата си Уилем Верлой, който прави изискани творения. Шеф Серджо Хърман превръща обикновена картофена яхния в превъзходно мезе. Рудолф също залага на лукса и прави елегантна ванилово-лимонова торта.
Този фламандски шеф води кулинарни предавания, в които показва, че може да готви вкусно и има ресторанти, в които предлага само кюфтета. Уим Балиъ отвежда Рудолф на кулинарно пътешествие. Този път в пекарната е време за плодов сладолед.