Описание
Рик Стайн посещава Испания още откакто е бил малко момче. А сега, той пътува надлъж и нашир из тази страна със стар кемпер, често отклонявайки се от утъпканите пътища, за да открие „дуендето“ на испанската кухня.
Рик Стайн посещава Испания още откакто е бил малко момче. А сега, той пътува надлъж и нашир из тази страна със стар кемпер, често отклонявайки се от утъпканите пътища, за да открие „дуендето“ на испанската кухня.
Рик Стайн започва испанската си кулинарна обиколка в Галисия, на северозападния бряг на Атлантическия океан. Той ще опита различни видове миди и емпанади с морски дарове, свинско задушено, наречено „cocido“, с рапини и картофи.
Рик продължава пътешествието си със стария кемпер, като от Баския се отправя на изток, към Средиземно море, като по пътя опитва страхотни ястия в Риоха, Навара, Памплона и Каталуния.
Рик се отправя към земята на Ел Сид и оризовите полета на Валенсия, с характерните пейзажи със замъци и необятни равнини. След това към Ла Манча – сухото и горещо сърце на Испания, известно със селските си ястия и виното.
Рик се отправя към региона на Естремадура, известен с червения си пипер "Пиментон" и със знаменитата испанска шунка "Хамон Иберико".Със стария си кемпер отива на юг към най-романтичния испански град Севиля - домът на тапаса и фламенкото.