Печено свинско по френски

03:00

Описание

Много хора смятат, че френската кухня вече не е сред най-добрите в света. Затова обиколилият света готвач се заема със задачата да разбере дали това наистина е така. Той се отправя на пътешествие, по време на което ще се срещне с готвачи, собственици на лозя и хора, дошли да посетят страната.

Клипове

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Епизод 1

  +

  Рик Стайн търси най-добре пазените гастрономически тайни на Франция. Пътешествието му започва в Диеп с калкан направо от лодките и продължава със събиране на морски билки по протежението на залива на река Сома.

 • 2

  Епизод 2

  +

  Пътешествието на Рик Стайн го отвежда към граничните райони на Франция - Елзас и Юра, които са дом на любимото му френско ястие, кисело зеле с различни видове месо, и на любимото му френско сирене - комте.

 • 3

  Епизод 3

  +

  Пътуването на Рик Стайн из Франция продължава в Бургундия. В Оверн той се наслаждава на топли ястия, създадени с най-качествените месо и млечни продукти.

 • 4

  Епизод 4

  +

  Рик пристига в Перигор, известен с черните си трюфели, орехи и ястия от патица. Той готви традиционно задушено-печено свинско, преди да се насочи към топлите брегове на река Мед.

 • 5

  Епизод 5

  +

  Рик продължава към по-слънчевия климат на Средиземноморието, за да изследва френско-каталунското наследство на Русийон в подножието на Пиренеите, до испанската граница.

 • 6

  Епизод 6

  +

  В края на пътуването си през Франция Рик Стайн обръща поглед към кулинарните изкушения на Лангедок. Той прави домати конфи и Тарт „Татен“ с патладжан.

Рецепти