Средиземноморски приключения с Рик Стайн

Средиземноморски приключения с Рик Стайн

Следващо излъчване

  1. Неделя, 6 декември от 12:00

    Сицилия и Пулия (Е03)

  2. Неделя, 6 декември от 13:00

    Пулия и Корфу (Е04)

  3. Неделя, 6 декември от 14:00

    Корсика и Сардиния (Е01)

Описание

Вдъхновен от вкусната храна, която е оставила трайни спомени в съзнанието му, Рик Стайн се отправя на пътешествие из Средиземноморието, посещавайки острови и уникални, благодарение на духа, историята и храната места.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Корсика и Сардиния

    +

    Средиземноморското пътешествие на Рик започва в Марсилия, откъдето той взима ферибот за Бастия, древната столица на Корсика. Тук местните се гордеят с пулендата, която е вид полента, направена с брашно от кестени и фигателу – местна наденица от черни прасета.

    Следващо излъчване
    Неделя, 6 декември от 14:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Понеделник, 7 декември от 06:55
    По 24Kitchen
  • 2

    Сардиния и Сицилия

    +

    В Сардиния Рик наблюдава как местните рибари ловят кефал по начин, датиращ още от времената на Древен Рим. След това се качва на ферибот за Сицилия. В Палермо опитва едно от най-вкусните ястия с паста.

    Следващо излъчване
    Понеделник, 7 декември от 14:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Понеделник, 7 декември от 22:00
    По 24Kitchen
  • 3

    Сицилия и Пулия

    +

    Рик продължава обиколката си на Сицилия, наслаждавайки се на цветовете и атмосферата на рибния пазар в Катания. След това се отправя към Пулия, известна с т.нар. „кухня на бедните“. Рик приготвя грах с лук, пармска шунка и зехтин.

    Следващо излъчване
    Неделя, 6 декември от 12:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Вторник, 8 декември от 14:00
    По 24Kitchen
  • 4

    Пулия и Корфу

    +

    Рик напуска Италия и се отправя към гръцкия остров Корфу, където присъства на семейно празненство. Той посещава кухни и ресторанти из целия остров и научава как се приготвят автентични ястия като селска салата, пастицио и печен гръцки омлет с диви зеленолистни зеленчуци, праз и сирене фета.

    Следващо излъчване
    Неделя, 6 декември от 13:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Сряда, 9 декември от 14:00
    По 24Kitchen
  • 5

    Майорка и Каталуния

    +

    От Корфу Рик се насочва към испанския остров Майорка. Там той опитва най-сочното агнешко, което някога е ял и приготвя пилешко с наденица в майоркски стил. След това се отправя към пазар „Ла Бокерия“в Барселона, най-доброто място за каталунска храна.

    Следващо излъчване
    Четвъртък, 10 декември от 14:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък, 10 декември от 22:00
    По 24Kitchen
  • 6

    Мароко и Турция

    +

    В Мароко Рик се наслаждава на кускуса, тажините и ментовия чай, които открива по пазарите. Рик приготвя мароканско печено ястие от кюфтета, зеленчуци и яйца. А средиземноморското му пътешествие приключва в Югоизточна Турция, където се отдава на кебапите.

    Следващо излъчване
    Петък, 11 декември от 14:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Петък, 11 декември от 22:00
    По 24Kitchen