Описание
Вдъхновен от вкусната храна, която е оставила трайни спомени в съзнанието му, Рик Стайн се отправя на пътешествие из Средиземноморието, посещавайки острови и уникални, благодарение на духа, историята и храната места.
Вдъхновен от вкусната храна, която е оставила трайни спомени в съзнанието му, Рик Стайн се отправя на пътешествие из Средиземноморието, посещавайки острови и уникални, благодарение на духа, историята и храната места.
Средиземноморското пътешествие на Рик започва в Марсилия, откъдето той взима ферибот за Бастия, древната столица на Корсика. Тук местните се гордеят с пулендата, която е вид полента, направена с брашно от кестени и фигателу – местна наденица от черни прасета.
В Сардиния Рик наблюдава как местните рибари ловят кефал по начин, датиращ още от времената на Древен Рим. След това се качва на ферибот за Сицилия. В Палермо опитва едно от най-вкусните ястия с паста.
Рик продължава обиколката си на Сицилия, наслаждавайки се на цветовете и атмосферата на рибния пазар в Катания. След това се отправя към Пулия, известна с т.нар. „кухня на бедните“. Рик приготвя грах с лук, пармска шунка и зехтин.
Рик напуска Италия и се отправя към гръцкия остров Корфу, където присъства на семейно празненство. Той посещава кухни и ресторанти из целия остров и научава как се приготвят автентични ястия като селска салата, пастицио и печен гръцки омлет с диви зеленолистни зеленчуци, праз и сирене фета.
От Корфу Рик се насочва към испанския остров Майорка. Там той опитва най-сочното агнешко, което някога е ял и приготвя пилешко с наденица в майоркски стил. След това се отправя към пазар „Ла Бокерия“в Барселона, най-доброто място за каталунска храна.
В Мароко Рик се наслаждава на кускуса, тажините и ментовия чай, които открива по пазарите. Рик приготвя мароканско печено ястие от кюфтета, зеленчуци и яйца. А средиземноморското му пътешествие приключва в Югоизточна Турция, където се отдава на кебапите.