Средиземноморски приключения с Рик Стайн
Следващо излъчване
Понеделник 11 декември от 20:00
Корсика и Сардиния (Е01)
Вторник 12 декември от 02:00
Корсика и Сардиния (Е01)
Вторник 12 декември от 20:00
Сардиния и Сицилия (Е02)
Епизоди
1
Корсика и Сардиния
+Средиземноморското пътешествие на Рик започва в Марсилия, откъдето той взима ферибот за Бастия, древната столица на Корсика. Тук местните се гордеят с пулендата, която е вид полента, направена с брашно от кестени и фигателу – местна наденица от черни прасета.
Следващо излъчванеПонеделник 11 декември от 20:00По 24KitchenСледващо излъчванеВторник 12 декември от 02:00По 24Kitchen2
Сардиния и Сицилия
+В Сардиния Рик наблюдава как местните рибари ловят кефал по начин, датиращ още от времената на Древен Рим. След това се качва на ферибот за Сицилия. В Палермо опитва едно от най-вкусните ястия с паста.
Следващо излъчванеВторник 12 декември от 20:00По 24KitchenСледващо излъчванеСряда 13 декември от 02:00По 24Kitchen3
Сицилия и Пулия
+Рик продължава обиколката си на Сицилия, наслаждавайки се на цветовете и атмосферата на рибния пазар в Катания. След това се отправя към Пулия, известна с т.нар. „кухня на бедните“. Рик приготвя грах с лук, пармска шунка и зехтин.
Следващо излъчванеСряда 13 декември от 20:00По 24KitchenСледващо излъчванеЧетвъртък 14 декември от 02:00По 24Kitchen4
Пулия и Корфу
+Рик напуска Италия и се отправя към гръцкия остров Корфу, където присъства на семейно празненство. Той посещава кухни и ресторанти из целия остров и научава как се приготвят автентични ястия като селска салата, пастицио и печен гръцки омлет с диви зеленолистни зеленчуци, праз и сирене фета.
Следващо излъчванеЧетвъртък 14 декември от 20:00По 24KitchenСледващо излъчванеПетък 15 декември от 02:00По 24Kitchen5
Майорка и Каталуния
+От Корфу Рик се насочва към испанския остров Майорка. Там той опитва най-сочното агнешко, което някога е ял и приготвя пилешко с наденица в майоркски стил. След това се отправя към пазар „Ла Бокерия“в Барселона, най-доброто място за каталунска храна.
Следващо излъчванеПетък 15 декември от 20:00По 24KitchenСледващо излъчванеСъбота 16 декември от 02:00По 24Kitchen6
Мароко и Турция
+В Мароко Рик се наслаждава на кускуса, тажините и ментовия чай, които открива по пазарите. Рик приготвя мароканско печено ястие от кюфтета, зеленчуци и яйца. А средиземноморското му пътешествие приключва в Югоизточна Турция, където се отдава на кебапите.
Следващо излъчванеПонеделник 18 декември от 20:00По 24KitchenСледващо излъчванеВторник 19 декември от 02:00По 24Kitchen